Инфо

16. август 2018.16. авг 2018.
Циљеви: опстанак у лиги и афирмација младих
Нови испит прова у српској лиги

Циљеви: опстанак у лиги и афирмација младих

Прово сезону започиње гостовањем у Петровцу на Млави. Екипа делимично измењена, циљеви исти. Повољан распоред на почетку шанса да се направи бодовна залиха
После сезоне у којој су понели епитет најпри-јатнијег изненађења лиге, фудбалери Прова другу сезону у Српској лиги Запад почињу са сличним амбицијама, али и важним прошлосезонским искуством. Читаво првенство су били у горњем делу табеле, освојили бодове против многих фаворита, победили каснијег шампиона, секунде су их делиле и од победе против вицешампиона, на гостовању садашњем друголигашу Златибору остали непоражени. Ипак, сада је то лепо сећање, утакмице које ће се дуго памтити, но не значе ништа у новој сезони где сви крећу од нуле, истиче стратег Проваца Игор Ђурковић.
- Зацртано у претходној сезони смо спровели и све циљеве достигли, а наравно да исто желимо и у овој сезони. План делимо у два дела. Први је опстанак у Српској лиги, а други афирмација младих играча из нашег погона и пружање прилике у овом јаком такмичењу - каже Ђурковић.
Делимично измењена екипа на леђима ће имати терет поменутих амбиција. Екипу су појачали голмани Будаковић (Партизан, Витојевци) и Ранђеловић (Дунав), те играчи Будан (Дунав), Ђукић (ИМТ), Ђурковић (Дрина), Церовић (Прва Искра) и Швабић (Бежанија). У Прову више нису Пантелић, Васић, Крсмановић, Немања Петровић, Поповић и Мирковић.
На старту, у суботу, од 17 сати, Прово гостује екипи Слоге у Петровцу на Млави.
Ђурковић: Бод или победа у Петровцу
- Ове припреме су биле нешто теже него претходне јер није цела екипа била на окупу од почетка, али сам задовољан радом и залагањем играча. Баш на основу виђеног и верујем да су постављене амбиције реалне. Распоред на старту је добар. Слога је познат тим свима, ушли су у лигу захваљујући одустајању шампиона њихове зоне. Свакако да су јаки на домаћем терену, но мислим да смо ми квалитетнији и да се можемо вратити са бодом или три - оптимистичан је тренер Игор Ђурковић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa