Инфо

30. август 2018.30. авг 2018.
Књигом до осмеха
Акција ОШ „Свети Сава“

Књигом до осмеха

„Акција је значајна не само због оснивања школске бибилиотеке, већ и чињенице да смо захваљујући њој схватили да имамо велику подоршку и разумевање за рад, а пре свега
потребе наших ученика“
акција ОШ „Свети Сава“
Основна школа за децу са сметњама у развоју “Свети Сава” недавно је покренула акцију „Књигом до осмеха“ како би прикупила неопходна средстава за оснивање школске библиотеке. Бројно друштвено одговорни Шапчани, институције и предузетници подржали су идеју и помогли у реализацији. До сада је прикупљено преко 3.000 књига и дидактичког материјала као и 170.000 динара које су донирали шабачки привредници. Директорка и колектив су задовољни одзивом и подршком коју су добили.
-Идеја о школској бибилиотеци први пут је разматрана током јула месеца када смо схватили да је потребно организовати акцију. Оно што бих нагласила је да је до њеног остварења дошло захваљујући труду и креативним идејама глумаца из омладинског позоришта „Вожд“, директорке Шабачког позоришта Миње Богавац, као и Дејана Иванковића. Они су нам својим сугестијама помогли да дођемо до циља. Акција „Књигом до осмеха“ за нас је значајна не само због оснивања школске бибилиотеке, која за наше ученике значи нови приступ реализацији свакодневних активности, већ и чињенице да смо захваљујући њој схватили да имамо велику подршку и разумевање за рад, а пре свега потребе наших ученика. Ово је био најбољи начин да школа изађе из својих оквира – истакла је Катарина Томић директорка ОШ за децу са сметњама у развоју “Свети Сава” и додала да је ово само почетак побољшања услова рада и едукације ученика школе.
Омладинско позориште “Вожд” са Мишара уз подршку Шабачког позоришта је у оквиру акције извело представу “Антигона”, по текстовима Софокла и Жака Ануја, а у режији Душана Симића и Марка Рибића. Млади глумци истичу да су радо прихватили учешће у реализацији овог хуманог геста.
-Други пут играмо представу због једног дивног повода, а то је прикупљање књига за школску библиотеку. Велико нам је задовољство и сваки пут се укључимо у хуманитарне акције, посебно сада када је улазница књига. Задивљујуће је видети три стотине људи како улази у позорише са књигом у руци – навела је Нина Стокић.
Директорка Шабачког позоришта Миња Богавац нагласила је да ће театар наставити да подржава све друштвено одоговорне идеје које унапређују осећај заједништва у Шапцу и доприносе бољем животу.

М.Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa