Инфо

20. септембар 2018.20. сеп 2018.
Реконструкција инфективног
УНАПРЕЂЕЊЕ ЗДРАВСТВЕНИХ УСЛУГА

Реконструкција инфективног

Протекле седмице у Служби за инфективне болести у Општој болници “Лаза К. Лазаревић” у Шапцу, почели су радови на реконструкцији поменуте зграде. Према речима директора Опште болнице др Слободана Поповића, нови менаџмент болнице покушава да унапреди услове и квалитет здравствене услуге.
-Радови на згради за заразне и инфективне болести су нам приоритет како би била функционална за предстојеће, кишне и зимске периоде. Почели смо са радовима на крову и хидроизолацијом, а следећа фаза радова односиће се на унутрашњост зграде тј. кречење и сређивање мокрих чворова – истакао је др Поповић.
Зграда ће по завршетку реконструкције бити функционална и моћи ће да пружи здравствену услугу потребну пацијентима. Осим унапређивања објеката, Општа болница ради на томе да болничка опрема потребна за рад буде усавршена.
- Пре две недеље смо купили микроскоп за потребе Службе патологије који је био неопходан. Такође у Служби радиологије, ускоро ће бити поправљен важан рентген апарат који је одређени период био покварен. Оно на шта увек стављамо акценат јесте запошљавање. У току септембра у нашој болници биће двадесет нових радних места– наводи др Поповић.
За реновирање крова издвојена су буџетска средства Опште болнице, а за санацију унутрашњости средства су обезбеђена из Министарства здравља. У питању је сума од око 3 милиона динара.
К.Ј.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa