Инфо

11. октобар 2018.11. окт 2018.
Лакши живот за непокретне
ДОНАЦИЈА ДОМА ЗДРАВЉА

Лакши живот за непокретне

Протекле седмице, Здравка Томасовић из Америке донирала је Слађани Грујић оболелој од церебралне парализе мултифункционални болнички кревет, под окриљем Шабаког Дома здравља “Др Драга Љочић”. Модерну аутоматску постељу која је ронашла своју намену, породици Грујић предали су надлежни Дома здравља.
-Мисија и визија нашег Дома здравља “Др Драга Љочић” су управо квалитет и брига за здравље свих наших суграђана. Како оних који су покретни, који могу да дођу у здравствену установу како би им била пружена здравствена заштита, тако и оних који нису покретни. Из тог разлога смо били у породичној кући Грујић, како би нашој суграђанки Слађани која има само 34 године, дали на коришћење болесники кревет, који има аутоматско регулисање положаја. На тај начин желимо да јој олакшамо свакодневне активности, а још више да помогнемо члановима породице који о њој воде бригу – истакла је докторка Јасмина Станковић, директорка Дома здравља “Др Драга Љочић”.
Овакав гест хуманиста требало би да буде наша стварност и да људима који воде борбу са тешким болестима обезбеди лакшу свакодневицу.
-Живот уз тешку болест велико је бреме. То најбоље зна породица Грујић. На овај начин желимо да пошаљемо поруку свим нашим суграђанима, да је брига за овако тешко покретне, не само брига здравствених установа. То је брига читаве друштвене заједнице, а и брига сваког појединца – додала је докторка Јамина Станковић
Представници Дома здравља овом приликом су исказали велику захвалност суграђанки Здравки Томасовић која је кревет поклонила Дому здравља како би на прави наин пронашао пут ка пацијенту чији ће квалитет живота и лечења на овакав начин бити побољшан.
К.Ј.Ђ

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa