Инфо

11. октобар 2018.11. окт 2018.
Вредна донација "Јанковој" школи
Представници Канцеларије Тајвана посетили Шабац

Вредна донација "Јанковој" школи

Поводом донације Основној школи “Јанко Веселиновић” у Шапцу и опремања дигиталне учионице у овој школи предстваник Канцеларије Тајвана у Мађарској Јунг Пинг Цханг и директорка за добру управу у НАЛЕД-у Ана Илић са сарадницима посетили су Шабац. Пријем за госте у Градској кући приредио је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца, а активности у области привреде и образовања представиле су Јелена Ристић, из Одељења друштвених делатности и Мирјана Мецић Маринковић, из Одељења за локални економски развој.
У име града на овој донацији и претходно оствареној сарадњи на размени искустава у областима од значаја за даљи развој града захвалио је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.
- Захвалан сам на овој донацији која ће користити нашим основцима у школи која је једна од најстаријих и чији ученици постижу веома запажене резултате. Тајван је лидер у производњи опреме за информационе технологије и сматрам да ће размена искуства бити одлична за нас, и њихова стручност у овој области. Наш град већ има остварену сарадњу са Тајваном и то ме радује. Надам се да ће успешна сарадња бити настављена и да ће наши будући стручњаци бити у прилици да оду на усавршавање и можда добију стипендије како би своје стечено знање на Тајвану применили у свом граду – истакао је Немања Пајић, председник Скупштине града Шапца.
Представник Канцеларије Тајвана у Мађарској Yунг Пинг Цханг истакао је да је ово симболичан гест пријатељства између два народа које ће се, уверени смо, наставити.
- Јако нам је драго што смо имали прилику да дођемо у Шабац и што смо донацијом помогли деци не само да науче нешто више, него и у одабиру њихових будућих каријера. На овај начин народ Тајвана исказује пријатељство према српском – рекао је Представник Канцеларије Тајвана у Мађарској.
У сарадњи града са НАЛЕД-ом школа је добила опрему за информатички кабинет у ком ће ученици стицати потребна знања и вештине. На значај донације током посете школи указала је директорка, Љиљана Стојановић.
- Донација је значајна за нашу школу и рачунаре користиће сви наши ученици. Већ десетак година су ИТ технологије саставни део наставног процеса и програма, а нова опрема ће додатно побољшати услове за рад и учење. Ово је најбољи начин да будемо укључени у савремене токове онако како је предвиђено стратегијом образовања – навела је директорка, ОШ “Јанко Веслиновић” Љиљана Стојановић.
Ана Илић, директорка за добру управу у НАЛЕД-у истакла је Шабац као пример добре праксе у различитим областима, што је било повод и за успостављање ове врсте сарадње и партнерства.
ОШ “Јанко Веселиновић” једна је од најстаријих у основних школа у граду и тренутно је похађа 850 ђака и овакав вид подршке им веома значи. Вредност донације је 6. 000 долара и са добијеним средствима купљени су рачунари, као и пратећа опрема, а уз овај поклон ОШ “Јанко Веселиновић” је богатија за још једну савремену дигиталну учионицу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa