Инфо

25. октобар 2018.25. окт 2018.
СТАРИ ДЕРБИ, ТЕРЕТ ФАВОРИТА
ФУДБАЛ: РАДНИЧКИ НА ДЕРБИЈУ У ВАЉЕВУ, МАЧВА У МИОНИЦИ

СТАРИ ДЕРБИ, ТЕРЕТ ФАВОРИТА

Против имењака из Ваљева Шапчани ће одиграти дерби десетог кола зонског ранга, док Богатинци потеру за првим местом настављају на терену где су објективни фаворити
После много година, чак осам, два имењака велике традиције, поново ће играти међусобно званични меч. Ваљевски РАДНИЧКИ дочекује шабачки РАДНИЧКИ, „наранџасто-плави“ дочекују „црвене“, меч који враћа успомене на неке пређашње утакмице различитих генерација ових клубова. Екипа са „Петог пука“ дуго већ машта о Српској лиги, посебно верни навијачи „Дивља телад“, а можда би ово могла бити њихова сезона, бар то верују у клубу. Само бод заостају за водећим тандемом, играју добро, изгубили су свега једном до сада, реми са Лајковчанима је прекинуо низ од четири победе. Шапчани, на другој страни, нису у врху лиге, али су на златној средини уз епитет најзанимљивијег и атрактивнијег тима Зоне. Велико је питање да ли постоји још негде тим који је истовремено најефикаснији и тим са другом најслабијом одбраном. Где је шабачки тим, ту су и голови, а ово име мотивише ривале, позива навијаче, те би могла бити у Ваљеву и специјална, другачија атмосфера. Можда табела каже да је бољи меч у Лајковцу, али ово ће бити посебан дерби.
Девет кола је протекло, а МАЧВА Богатић, новајлија у лиги је на врху, врху који дели са Лешничанима, првим фаворитима пре почетка сезоне. Још нема опширних српсколигашких планова у суседној општини, но досадашњи ток сезоне показао је да Богатинци могу да се носе са свима, односно, то показује бодовни салдо. РИБНИЦА, а потом и гостовање Љига у Богатићу изванредна су прилика за Богатинце да са две победе можда се и осамостале на врху пред два тешка меча у финишу јесени. Није лако на гостовању ове лиге, било којем, у Мионици се зонашки фудбал игра јако дуго, међутим РИБНИЦА је млад тим без великих амбиција, опстанак ће бити апсолутно задовољавајуће достигнуће. Нема дилеме да Дарко Баљак располаже бољим саставом, квалитативно и квантитативно у односу на колегу са друге стране. Домаћин је победио само једном у протеклих пет кола, Богатић четири пута.
Оба дуела заказана су за суботу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa