Инфо

8. новембар 2018.8. нов 2018.
КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВЕРЕНИШТВА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

Још једна кривична пријава

Повереништво Српске напредне странке одржало је у понедељак конференцију за медије на којој је повереник и народни посланик Бобан Бирманчевић рекао да је поднео још једну кривичну пријаву против представника Градске управе. Како је Бирманчевић навео кривична пријава је поднета због повреде права на равноправност и повреде права гласа.
Кривична пријава поднета је против Н.Н. лица запосленог у Градској управи Вишем јaвном тужилаштву у Новом Саду. Односи се на начин спровођења непосредног изјашњавања грађана о повраћају средстава од пореза у месним заједницама.
-Донета је одлука о изјашњавању грађана у месним заједницама, али је прекршен Устав, зато што о трошењу средстава од повраћаја новца од пореза, могу да одлучују само они који су се уписали у посебан бирачки списак и то код повереника ког одређује Градска управа. То је повреда права гласа и права на одлучивање. Друга злоупотреба је да предлоге о пројектима могу да дају само они који су платили порез, образложио је Бирманчевић. Он сматра да је овим извршена дискриминација грађана који нису били у могућности да плате порез.
Бирманчевић је најавио да ће се обратити и Уставном суду да постави питање уставности оваквих одлука за које је истакао да су на штету грађана Шапца.
На конференцији је поново постављено и питање око 72 стана у власништву града. Бирманчевић је поново питао ко живи у тим становима, колико за то плаћа и колико новца одлази у градски буџет.
-Добили смо само неозбиљне изјаве начелника Градске управе да ту нема 72 стана него тридесетак станова од десет квадрата и да су то, како је рекао “уџерице”. Градска управа мора да достави списак где су станови, ако неки не постоје зашто, ко их је порушио, поклонио, пренео на друго лице и по ком основу. Треће питање је када ће градоначелник престати да злоупотребљава своју функцију и да прозива и прети медијимa да ће све медије који говоре супротно од њега да тужи, рекао је Бирманчевић.
Народни посланик је поново позвао на телевизијски дуел градоначелника Небојшу Зеленовића и посланика Душана Петровића.

М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa