Инфо

15. новембар 2018.15. нов 2018.
ДАН ВУКОВЕ ШКОЛЕ

Традиција дуга 14 деценија

Основна школа „Вук Караџић“ свечано је прославила 131 годину постојања. Директор школе Драгослав Павловић на централној свечаности поздравио је уважене госте, а присутнима се обратио и Душко Стевановић, глумац Шабачког позоришта.
- Наша школа је ушла у 14 деценију свог постојања. Поред друге традиције одлично се сналази на пољу савремених наставних метода. Наши ученици и наставници на најбољи начин представљају школу на такмичењима и постижу завидне успехе. Подршка су им њихови родитељи, као и колектив. Матична школа је комплетно опремљена дигиталним учионицама које олакшавају рад ученика, као и издвојена одељења. У Шеварицама смо обележили велики јубилеј, 190 година постојања школе, а у Мачванском Причиновићу 150 година – истакао је директор школе Драгослав Павловић.
Ученици драмске секције, предвођени наставницом српског језика Весном Вуковић на позорници у свечаној сали извели су представу под називом „ Како су постале ружне речи“ Душка Радовића. За сценографију су се побринуле учитељице Татјана Чолић и Милена Драгојевић. Извођење представе било је пропраћено громогласним аплаузом многобројне публике. Дан школе обележен је свечано у школи у Шеварицама. У културно уметничком делу програма учествовали су ученици изборног предмета “Хор и оркестар”, као и драмске секције ОШ „Вук Караџић“ Мачвански Причиновић. Наставнице Слађана Вујаковић, Снежана Шалаи Тибор биле су задужене за припрему и реализацију програма.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa