Инфо

13. децембар 2018.13. дец 2018.
За још бољи јединствени шалтер
ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА ИЗМЕЂУ МИНИСТАРСТВА И ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА

За још бољи јединствени шалтер

Представници јединица локалне самоуправе у среду у Министарству државне управе и локалне самоуправе потписали су заједнички уговор у оквиру конкурса за успостављање Јединственог управног места. Јединствено управно место је један шалтер, једна канцеларија или е-портал путем којих се грађани обраћају управи када имају потребу да заврше неки посао и тако остваре своје право.
Конкурс је расписан у октобру, а Министарство је са укупно 52 милиона динара подржало пет локалних самоуправа. Средства су добијена бесповратно. Шапцу је припало седам милиона динара, а новац ће бити инвестиран у набавку савременије опреме која ће још више олакшати и убрзати грађанима обављање послова.
-Шабац већ четири године има јединствени шалтер и то грађани Шапца знају јер свакодневно брже и лакше обављају своје послове. Пример смо добре праксе за градове широм Србије последње четири године. Након ове донације шабачки јединствени шалтер биће најбољи у Србији. Ипак, концепт Јединственог управног места оствариће своју пуну сврху тек када све институције, као што су МУП, Катастар, ЕПС, буду постале прави сервис грађана, рекао је Милан Васић, начелник Градске управе Града Шапца.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa