Инфо

13. децембар 2018.13. дец 2018.
Јесен пуна проблема
ИГОр ЂУРКОВИЋ ЗА ГЛАС ПОДРИЊА

Јесен пуна проблема

Претходни шампионат ПРОВО је било једно од најпријатнијих изненађења Српске лиге. Клуб из малог места завршио је Лигу на високом шестом месту. Међутим у новој сезони, све старо се брише, дошла је јесен пуна проблема за клуб, али је у тешким борбама, бар реална нада задржана.
- Најтежа полусезона у мојој тренерској каријери. Имали смо невероватан низ потешкоћа, малера, проблема који су се догађали у моментима када време није дозвољавало да се реше и буквално смо морали да се сналазимо. Када се осврнем на све то, морам бити задовољан тренутним пласманом. Јесмо испод црте опстанка, али имамо бодовни салдо који даје реалне шансе у тешкој борби – почиње разговор за наш лист тренер Прова Игор Ђурковић.
Који су то конкретни проблеми са којима се суочило ПРОВО?
- Током лета је отишао велики број играча, довели смо нове, припремали тим за све изазове, да би последњег дана прелазног рока Васић доживео тешку повреду колена, а Јовичић отишао у Митровицу. Остали смо без два важна играча и без времена да нађемо замене. Када је првенство почело ређале су се повреде, често задобијене у наизглед безопасним ситуацијама. Убрзо су почели проблеми са картонима. Почели смо Лигу са свега 17 играча, а у неколико утакмица, због свих малера, на располагању је било 12 или 13, нерешиво у овом рангу.
Помињали сте често и друге факторе, пре свега срећу?
- Није нам била савезник током јесени, надам се да ће на пролеће, но није само срећа проблем, недостаје концентрације. Имали смо проблем са реализацијом, када би правили табелу пропуштених прилика, великих, на утакмици, били би први или други. Против ДРИНЕ смо промашили буквално неколико зицера, не један, већ четири, пет, а онда ривал, како већ иде по „Марфију“ из једног шута постигне гол. То је есктремни пример, али су нас пропуштене шансе коштале у неколико утакмица и однеле бодове. Сваки је важан. Сматрам да су нас судије драстично оштетиле у Аранђеловцу и Лозници и све се то одрази на позицију.
Шта је позитивно у „тмурној“ јесени?
-Уверен сам да ова екипа заслужује бољу позицију, а колико могу показали су у дуелима против најјачих. Смедерево смо заслужено победили у гостима, против Пожеге смо освојили бод, а заслужили три. Одлично је екипа играла против Михаиловца, у Лозници. Нажалост, када не достаје изразити гол играч, недостају и бодови у утакмицама где игром сте бар равноправни или доминирате.
Какви су зимски планови?
-Припреме почињемо 21. јануара, а до почетка полусезоне неопходно је направити реорганизацију на свим нивоима. Тренутно је сав терет руковођења практично на једном човеку, председнику Ђорђу Терзићу. Ситуација је стабилна у клубу, но буџет нашег клуба је вероватно најмањи у лиги, неки ривали имају пет, шест, десет пута више, чак није ни ту крај. Надамо се да ускоро добијамо још једног успешног привредника који ће помоћи. Када се организационо учврстимо морамо довести појачања, неопходни су играчи у свим линијама, четири или пет проверених искусних играча. Само у том случају имамо реалне шасне да водимо борбу за опстанак и успемо у томе. Наравно, трансфер политика зависи и од останка/одласка тренутног костура.
Који су пролећни снови?
-Када погледате табелу Прве лиге јасно је да ће бар две екипе, можда и три испасти у нашу групу, што значи да ће из Српске лиге у Зону пет или шест екипа што додатно компликује ситуацију. Свакако би опстанак био велико достигнуће, али не и недостижно. Верујем да има пут за опстанак, верују и људи у клубу, то је добра полазна тачка.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa