Инфо

20. децембар 2018.20. дец 2018.
Медицинска школа „Др Андра Јовановић“
обележила Дан школе

Знање је моћ

Медицинска школа "Др Андра Јовановић" свечаном академијом обележила је седамдесет две године постојања. Том приликом отворена је новоопремљена, савремена библиотека са читаоницом која ће ученицима обезбедити да стичу нова знања у бољим условима.
-Ова школа има углед, традицију, добру вољу запослених да иде даље путевима успеха. Без обзира на то што информатика није стручни предмет ми смо препознали оно што држава пропагира, а то је развој ИКТ технологија и због тога смо за Дан школе опремили инофрматички кабинет са 20 нових рачунара на којима ће ученици моћи да раде и на тај начин се приближимо тенденцији Министарства да као стручна школа развијамо информационе технологије и дигиталну писменост, што је такође важно и за све профиле здравствених радника – истакла је директорка Медицинске школе "Др Андра Јовановић“, Биљана Ђукнић.
Средства за опремање библиотеке и читаонице добијена су у оквиру пројекта Министарства праве и износе 2 милиона динара. Библиотечки фонд сада броји 12.000 књига и уџбеника. Епархија шабачка даровала је сто нових наслова.
-Свака књига у библиотеци је извор знања и утиче на читаоца много више него што свако од нас може. Језик, знање и хуманост држе човечанство на окупу. Подучавање је најсветији посао на земљи и црква ће увек радо помоћи – појасно је епископ шабачки владика Лаврентије.
Свечаности обележавања Дана школе присуствовао је министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић који је у свом обраћању навео да је Медицинска школа у Шапцу у врху када је реч о медицинским школама у Србији.
-Изменама образовања створили смо простор да се овакве установе именују у установе од националног значаја. Ова школа је сигурно добар модел установе, захваљујући труду и залагању колектива То је нешто што може да се преслика на друге како би могли да виде позитивна искуства и следе пример – рекао је министар Шарчевић.
М. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa