Инфо

10. јануар 2019.10. јан 2019.
ДИНАМИЧНА И УСПЕШНА ГОДИНА
ОДРЖАН НОВОГОДИШЊИ ПРИЈЕМ КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

ДИНАМИЧНА И УСПЕШНА ГОДИНА

Захваљујући добром планирању, а свесни својих приоритета и потенцијала, као и доброј сарадњи са републичким институцијама и министарствима успели смо да грађанима наше општине обезбедимо боље услове за живот - рекао је Душан Илинчић
Традиционални новогодишњи пријем који сваке године организује председник општине Коцељева, одржан је и на измаку 2018-е. Сумирајући резултате први човек ове локалне самоуправе оценио је да је ово била још једна динамична и успешна година у којој се истовремено развијало и штедело, година у којој није мањкало инвестиција али јесте радне снаге.
– Коцељева израста у модерну, урбану заједницу, која се са поносом окитила регистарским ознакама као симболо величине и препознавања, ма где да се нађемо. Захваљујући добром планирању, а свесни својих приоритета и потенцијала, као и доброј сарадњи са републичким институцијама и министарствима успели смо да грађанима наше општине обезбедимо боље услове за живот - рекао је Душан Илинчић.
Он је, набрајајући пројекте, додао да је највише урађено у области путне инфраструктуре те је, између осталог издвојио да је поред асфалтираних девет километара пута од Баталага преко Свилеуве до Коцељеве у плану ревитализација још три, а крајњи резултат биће модерна саобраћајница и представљаће најкраћу руту до Београда.
Према његовим речима активности је било и на реконструкцији и изградњи ниско напонске електро-мреже. Уређено је и корито реке Тамнаве чиме је обезбеђена додатна заштита насеља од поплаве а телекомуникацију је издвојио као област у којој је урађено веома много, подсећајући да је у протеклој години завршен и четврти крак оптичког кабла па је на тај начин подручје општине у потпуности покривено одличним интернетом и другим погодностима које он пружа.
Говорећи о плановима за текућу годину Илинчић је посебно истакао реконструкцију школе у Љутицама али и школске зграде у Каменици као и изградњу фискултурне сале у овом селу што ће бити веома значајан пројекат за коцељевачко основношколско образовање.
Присутним гостима обратио се и председник СО-е Коцељева и народни посланик Верољуб Матић који је најавио потенцијалне инвестиције у ову општину.
–Ми стално инвестирамо и оно што мене јако радује је реинвестирање. Имамо постојеће привредне субјекте који инвестирају, подижу своје постојеће капацитете. Нама је свеједно да ли се неко шири или долази нов. У наредној години очекујемо од наших привредних субјеката да ће уложити неких 15-ак милиона евра што је за нас много а оне следеће можда и до 30-40 милиона. Што се тиче нових инвестиција у 2019-ој очекујемо две инвестиције, једну која ће се ослањати на сировинску базу у пољопривреди и другу која ће се ослонити на машинство. Да ли ће све тако бити остаје да видимо али ако једна инвестиција дође, поред постојећих субјеката, биће велика ствар- сматра Матић.
Народни посланик најавио је и новине у области противградне заштите које ће у највећој мери допринети пољопривреди и произвођачима.
–Овде ће се у току наредне године извршити противградна заштита на аутоматизован начин. Урадиће се нови систем који ће аутоматски реаговати на градоносне облаке. Надлежни центар ће командовати ракетама и мислим да ће цео Мачвански округ бити покривен на овај начин. Веома важно за пољопривреду овог краја је и што је пре неколико дана формирана пољопривредна задруга која ће бити наслоњена на јагоду. Задругари ће имати стотињак хектара јагоде са сигурним откупом и унапред уговореном ценом што до сада није било. Половином јануара Коцељева ће добити и јавног бележника што је значајно због судске јединице и тиме заокружујемо правосудни систем за потребе ове општине и њених грађана- истакао је председник СО-е Коцељева и посланик у републичком парламенту и најавио активности на новом проширењу капацитета вртића и уређењу зелене пијаце као и завршетак трафоа 110/20 киловолти чиме би Коцељева квалитетно одговорила на све веће захтеве привреде.
–Ове године су за ову општину најплодосније од њеног постанка. У 2019-ој ову општину очекује више садржаја, више могућности, више рада са више зараде и са бољим стандардом- закључио је Матић честитајући свима новогодишње и божићне празнике.

В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa