Инфо

10. јануар 2019.10. јан 2019.
ЈЕР КРОЗ ДОБРА ДЕЛА ТРАЈЕШ
ХУМАНИТАРНИ ПРОГРАМ ЗА ПОМОЋ НЕМАЊИ

ЈЕР КРОЗ ДОБРА ДЕЛА ТРАЈЕШ

Крај прошле године у Коцељеви обележио је новогодишњи хуманитарни програм “Кроз музику, песму и лепоту, Немањи на дар”. Организатор концерта, у којем су учествовали коцељевачки основци и средњошколци, била је ОШ “Мића Станојловић” а прикупљена новчана средства усмерена су на лечење тешко оболелог ученика петог разреда ове школе Немање Димитријевића.
Учесници програма истичу да им је била велика част и привилегија да буду део концерта и да пруже свој допринос у лечењу друга, али се надају да ће имати прилику да на сличан начин прикупљају новац за неке лепше ствари.
–Солидарност и брига о другима су вредности које би сваки појединац требало да негује. Тако су овим потезом ученици и наставници наше школе показали не само да су талентовани и вредни већ да имају и велико срце. Велики одзив публике је најбољи показатељ да у свету у којем живимо и те како постоје хуманост и друштвена одговорност, само их треба пробудити. Ми ћемо се увек трудити да помажемо онима којима је то потребно јер је њихов осмех наша највећа мотивација- поручила је директорка коцељевачке основне школе Соња Поповић.
Препуна сала Дома културе уживала је у мелодијама дечијег хора ”Лира” којем је ово био још један у низу наступа хуманитарног карактера.
–Први пут смо одржали хуманитарни концерт приликом самог стварања хора “Лира”, 2012-e, када смо подржали акцију прикупљања новца за инкубаторе за бебе. Ово је још један у низу таквих концерата који дечји хор са посебном наменом организује. Овога пута да бисмо помогли другару- рекао је професор Иван Марковић и додао да је хор “Лира” под његовом управом успешно наставио имплементацију синхронизације наставе страних језика и музике кроз хор.
Овај хор, који тренутно броји 37 чланова, постао је још један од симбола Коцељеве а потврда квалитета и рада стигла је и од РТС-а где се “Лира” неколико пута појавила у забавним и информативним емисијама.
Подршку оболелом другу пружили су чланови драмске секције основне школе, ученици 5-ог и 6-ог разреда, који су публику забавили “Новогодишњом бајком” у којој су Деда Мраз, Баба Мразица и њихови помоћници, читајући многобројна писма, испуњавали жеље малишанима из целог света.
–Учешћем у хуманитарном програму потврдили су да “Срећа није узимати, већ је срећа када дајеш, када делиш са другима, јер кроз добра дела трајеш.”- оценила је професорка српског језика Татјана Јеремић.
Ђацима из основне школе у овом програму придружиле су се и средњошколке смера фризери којe су приредилe ревију фризура.
В. Бошковић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa