Инфо

24. јануар 2019.24. јан 2019.
ПОБЕДА ДОНОСИ МИР
ВАТЕРПОЛО: РЕГИОНАЛНА А1 ЛИГА

ПОБЕДА ДОНОСИ МИР

Можда и одлучујући или бар један од одлучујућих мечева за шабачке ватерполисте у А1 лиги следи у колу пред нама. Лепо је играти против ЈУГА, бити такмац велкиканима у лиги, но наш клупски ватерполо није на нивоу довољном да се супростави најјачим представницима ватерпола Хрватске, те је сурова реалност да ће један клуб из Србије највероватније морати у бараж за спас у елити. То је реално, те онда ваља се потрудити да то не буде ШАБАЦ. Уколико Шапчани славе на Бањици са великом сигурношћу могу тврдити да и неће бити они.
ПАРТИЗАН је велико име, једно од највећих у свету ватерпола, али је тренутно тим у борби за опстанак у Регионалној лиги и директан конкурент ШАПЦУ који има исти циљ. До пре две године причати о победи ШАПЦА на гостовању седмоструком прваку Европе изгледало је смешно, можда и надмено, но претходне две сезоне, а посебно последњи меч на том базену, показали су да такве амбиције нису нереалне. ШАБАЦ је у претпоследњем колу домаће лиге, крајем маја 2018. победио у Београду 9:4, а потом је два пута победио „црно-беле“, најпре у Шапцу у А1 лиги, односно у полуфиналу Купа Србије. Овдашњи клуб је у бољем положају на табели и тренутно са више шанси да обезбеди опстанак. О Партизану много зна и више првотимаца Шапца, управо пристиглих из Београда: Тохољ, Лукић, Јанковић, Вучинић, Боловић, раније Репановић, Велкић.
Има предности на страни Шапца, али и опасности. ПАРТИЗАН не сме да изгуби уколико жели да сачува реалне изгледе да буде изнад црте. Шампион Србије посебну снагу црпи на свом базену и сигурно да ту види прилику за спас, а иако ситуација у клубу није добра, фокус усмерен на тај сегмент, ослобађа првотимце притиска.Када ситуација намеће императив, потребно је искуство, а њега доносе: Касум, Аџић, Андрејевић, Бараћ, Радуловић, Королија. Вићковић, Смиљевић, Гбадамаси су полет младости, а име клуба који представљају велики ветар у леђа. Могуће је све, а неизвестан меч једини сигуран. Победник Купа Србије гостује шампиону наше земље. Податак који довољно говори.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa