Инфо

24. јануар 2019.24. јан 2019.
Развој града наспрам мржње и беса
НЕБОЈША ЗЕЛЕНОВИЋ, ГРАДОНАЧЕЛНИК ШАПЦА

Развој града наспрам мржње и беса

Ова пресуда јасно говори да је Виши суд у Шапцу мене прогласио кривим због књиговодствених неусаглашености које су се десиле у одређеним процесима у оквиру буџетског књиговодства града Шапца у завршном рачуну за 2015. годину. Нисам узео ниједан динар, нити моји сарадници, ми смо честити људи. СНС шири мржњу и бес према политичким неистомишљеницима са циљем да се докопају власти без избора
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић одговорио је функционерима Српске напредне странке Бобану Бирманчевићу, Балши Кнежевићу и Александру Пајићу поводом напада на њега, а у вези са пресудом Вишег суда у Шапцу.
Зеленовића је Виши суд у Шапцу прогласио кривим у поступку који се спроводи по пријави Државне ревизорске институције.
- Ова пресуда јасно говори да је Виши суд у Шапцу мене прогласио кривим због књиговодствених неусаглашености које су се десиле у одређеним процесима у оквиру буџетског књиговодства града Шапца у завршном рачуну за 2015. годину. Суд је нашао да сам крив, али Суд није нашао да сам крив за оно што ми СНС и њени функционери стављају на терет, а то је да сам ја, заједно са својим сарадницима украо пет милиона евра из буџета града Шапца. Оно за шта је Суд нашао да сам одговоран, за то је изрекао санкцију од 50.000 динара - изјавио је Зеленовић.
Он је нагласио да су функционери СНС-у Шапцу наставили са изливима мржње и беса према политичким неистомишљеницима.
- Нити сам ја узео један динар, нити је било ко од мојих сарадника узео један динар. У граду Шапцу се увек одговорно водило рачуна о парама суграђана и пошто нико није узео ни један динар, тврдим да смо ми честити људи и на ову одлуку Вишег суда у Шапцу, која није коначна и извршна, како тврде функционери СНС, ја ћу уложити жалбу апелацији све у складу са законом. Верујем да ће апелација, у року за поступање, утврдити да овде није било никаквог кривичног дела - рекао је градоначелник Шапца.
Зеленовић је подсетио да су овој пресуди претходиле две одлуке Основног суда и обе су биле ослобађајуће.
- Ту нису пронађени било какви елементи који могу мене да окриве за било какво кривично дело, једноставно, никаквог кривичног дела није ни било по њима. Мислим да ћемо у складу са Законом и свим законским процедурама на апелацији изборити се за оно што је право и правда. Верујем да ћемо доказати да не постоји било какво кривично дело - истакао је Зеленовић.
Градоначелник је нагласио да је и у Извештају ДРИ констатовано да ни на који начин није угрожено пословање града, већ само књиговодствене неусаглашености.
Он је наставио да су функционери СНС-у Шапцу неспособни људи који нису у стању да било шта добро донесу или да се за било шта добро изборе у Шапцу.
- Жалосно да на конференцијама за новинаре последњих неколико дана славе и славодобитно проглашавају оно што су они успоставили као истину, а то је да сам ја, или неко од мојих сарадника, украо пет милиона евра. Лаж је и да сам страначке активисте своје партије наговарао да купују гласове, лаж је да сам издао Србију на Косову, да сам издао државу у Стразбуру... Дакле, то су све лажи којима се служи СНС да дође на власт без избора. То нема никакве везе ни са здравом памети, а камоли са истином - поручио је први човек града Шапца.
По њему, ради се о очајничком покушају СНС да дође на власт без избора.
- Неће успети, ја им кажем, као што сам им то рекао и више пута до сада - На овај начин нећете успети. Моји сарадници и ја у граду, трудимо се да живот грађанима учинимо лакшим него што је то у осталом делу Србије, да зараде више новца, да имају добре локалне услуге, да одлучују више. То је моја политика, политика моје странке, људи који заједно са мном управљају градом. Ми ћемо ту политику константног развоја града да супротставимо политици лажи и безумља СНС закључио је Зеленовић.
У Руми већи износ - прекршајно
Највећи парадокс целог овог случаја је тај да је ДРИ једино против градоначелника Шапца Небојше Зеленовића поднела кривичну пријаву, а против свих осталих градоначелника и председника општина, за исте и сличне ситуације, само прекршајну. Према информацијама “Гласа Подриња”, председник општине Рума је за износ који је већи него изноз који је ДРИ утврдила у Шапцу, одговорао по прекршајној пријави. Такође, захтев за смену градоначелника Шапца, јер је кривично осуђен, није правно утемељен, јер се она односи само на ситуације у којима је особа правоснажно кривично осуђена на казну затвора од минимум шест месеци.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa