Инфо

24. јануар 2019.24. јан 2019.
Нова 63 прикључка
ИЗГРАДЊА ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У ПРЊАВОРУ

Нова 63 прикључка

У договору са Месном заједницом у Прњавору, ми смо крајем прошле године почели са радовима на изградњи водоводне мреже у улици Краља Александра. На овај начин омогућићемо да се на водоводну мрежу прикључи 63 домаћинстава и да тако користе здраву и квалитетну воду за пиће - рекла је Ловрин Гавриловић
Јавно-комунално предузеће „Водовод Шабац“ ради на изградњи водоводне мреже у Прњавору.
У току су радови у улици Краља Александра, а према речима директорке Водовода Даниеле Ловрин Гавриловић у питању је километар и по водоводне мреже.
- У договору са Месном заједницом у Прњавору, ми смо крајем прошле године почели са радовима на изградњи водоводне мреже у улици Краља Александра. На овај начин омогућићемо да се на водоводну мрежу прикључи 63 домаћинстава и да тако користе здраву и квалитетну воду за пиће - рекла је Ловрин Гавриловић.
Према њеним речима, у Прњавору тренутно је 100 домаћинстава прикључено на водоводну мрежу и постоје услови за прикључак још 100 домаћинстава у овом месту.
- Цена прикључка је 450 евра у динарској противвредности. Како бисмо омогућили нашим суграђанима што повољније прикључење на водоводну мрежу, направили смо договор са Поштанском штедионицом која даје изузетно повољне кредите на 36 месечних рата уз минималну камату за прикључење на водоводну мрежу. Тренутно имамо 100 домаћинстава који су прикључени на водоводну мрежу. Постоји празан капацитет како би се још 100 домаћинстава прикључило. Планирамо активности на дневном нивоу. Када год временске прилике то дозволе, ми ћемо радити на терену - истакла је директорка Водовода.
Према њеним речима, после радова у Прњавару, Водовод наставља и са осталим радовима.
- Имамо велике планове за 2019. годину. У току су и радови на изградњи канализационе мреже у улици Табановачки пут у Мајуру, после тога, радићемо на изградњи бустер станице у Мишару како бисмо омогућили да мештани оридског басена добију воду, односно, како бисмо створили даље услове за ширење водоводне мреже. Планирамо изградњу секундарне водоводне мреже у Мишару, Мачванском Причиновићу, Врањској. Планирамо да изградимо око три километара канализационе мреже у Поцерском Причиновићу и да почнемо је припрему за изградњу канализационе мреже у Јевремовцу од око десет километра чиме бисмо омогућили да се 700 домаћинстава прикључи на канализацију – додала је Ловрин Гавриловић.
Дарко Радић, одборник у Скупштини града из Прњавора, захвалио се директорки Ловрин Гавриловић због настављања изградње водоводне мреже у овом месту.
- Већ смо урадили део Железничке улице и тако повезали на извориште Дом здравља и дечји вртић. Са израдом водоводне мреже у улици Краља Александра омогућићемо додатни број прикључака. Као одборник у Супштини града напоменуо бих да Савет Месне заједнице има добру сарадњу са градском управом. У претходној години смо урадили мост на Јерешком каналу, асфалтирали смо пут до сеоског гробља, решили смо и питање дивље депоније у нашем месту - додао је Радић.
Вредност радова у улици Краља Александра у Прњавору износи 3,5 милиона динара.

Н. К.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa