Инфо

21. фебруар 2019.21. феб 2019.
ОШ Лаза К. Лазаревић

Чаролија знања

Путем забавних радионица и предавања сви учесници су били у прилици да обиђу свет, завире у градове који крију интересантне тајне, упознају необичне љубавне приче, живот и обичаје америчких Индијанаца, енглеску и јапанску културу путем теме Срећни празници и све то зачине једном занимљивом граматиковизијом уз тему Мислим, дакле, постојим
ОШ Лаза К. Лазаревић је и ове школске године, сада већ по традицији, организовала Четврти зимски камп природних и друштвених наука који је носио симболичан назив – Зимска чаролија знања.
-Врата наше школе су, у периоду од 4. до 7. фебруара, била отворена за све основце са територије нашега града који су били у прилици да уживају у различитим активностима обогаћеним савременим наставним методама, као и у вештинама које развијају когнитивне и мануелне способности код ученика – истакао је директор школе Милан Благојевић.
Циљна група су били ученици од 1. до 7. разреда. Најмлађи учесници су уживали у теми која је носила назив Са децом око света. Насмејана лица деце, креативни рад вредних учитељица и свечана додела диплома за све учеснике употпунили су доживљај виртуелног путовања светом у којем су деца завирила у чаробне приче у вези са другим културама и уживала у креативном и спортском дану.
Наставници енглеског, јапанског и српског језика, географије, математике, и педагошко-психолошка служба школе потрудили су се да шест различитих тема конципирају тако да својом необичноћшу заинтересују све учеснике. Путем забавних радионица и предавања сви учесници су били у прилици да обиђу свет, завире у градове који крију интересантне тајне, упознају необичне љубавне приче, живот и обичаје америчких Индијанаца, енглеску и јапанску културу путем теме Срећни празници и све то зачине једном занимљивом граматиковизијом уз тему Мислим, дакле, постојим.
-Ове године је наш креативни дан реализован у Центру за стручно усавршавање који нам је са задовољством отворио своја научна врата и радо прихватио сарадњу. Иновација поменутог Кампа обухватала је и презентацију тема ученика Лазине школе који су, равноправно са својим наставницима, врло студиозно и пажљиво радили на одабиру теме, њеном садржају, а касније и презентацији. Спортски полигон у сали школе употпунио је угођај након детективских заврзлама, на којем су ученици, поред физичких, показали и логичке операције решавајући необичне задатке, изјавио је Благојевић.
Завршница Кампа је, као и претходних година, реализована у великом стилу, уз доделу диплома и захвалница за све учеснике, након квиза знања и детективских заврзлама које су и даље омиљена активност свих учесника.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa