Инфо

21. фебруар 2019.21. феб 2019.
Кривина у огледалу

Зашто нас не воли?

Знам да ми многи неће поверовати, али моје је да кажем. Да сам који случајем члан Српске напредне странке, исчланио бих се из ње оног тренутка када је Прворођени сишао са скупоцене бине Скај мјузика у Шапцу прошлог четвртка и напустио наш град.
Ајде што од најављеног разговора на који смо позвани није било ничега, то је и било за очекивати, али да нас тако олади, то је стварно неочекивано. Елем, није само оладио поверенике и функционере СНС већ и комплетно становништво града Шапца. За функционере могу и да разумем. Не подноси их, просто речено. За њега су они не небитни, него непостојани. Није их удостојио једног руковања, једне кафе у неком од шабачких локала. Толика се фама подигла у вези са његовим доласком у наш град да смо очекивали не знам шта. Овако човек је дошао, одржао говор и брже, јаче, боље утекао из нашег града без прилике да га слепи послушници барем додирну,
У сваком месту у којем је био од Богатића, преко Лознице, до Крупња и Љубовије, а онда Коцељеве и Владимираца, Прворођени је посетио нешто, само у Шапцу једно велико ништа. А, није баш да није имао шта да види. Ако је и хтео, по обичају, да прескочи све оно што није његових напредњака дело, могао је да посети Медицинску школу без обзира на чињеницу да је распуст. Могао је да види и шабачку Општу болницу и да каже коју реч о обећаној инвестицији од десет милиона евра. Ма, ни слова. У Лозници не само да је посетио Болницу и свашта нешто обећао, него је и стадион поменуо, а у Лозници фудбал играју у Српској лиги, или мало ниже, а у Шапцу ону највишу.
А, онда је и премијерка Ана Брнабић кренула да набраја ко све чини Мачвански регион. И наброја она све, али само један град изостави, наш. Шабац! Исти онај град у којем је држала говор захваљујући милости Прворођеног. О чему се овде ради драги напредњаци? Зар је то однос једног председника према највећем граду у Мачванском региону? Да ли смо ми заражени неким вирусом слободе, па се сви заједно плашите да вам га не пренесемо?
Чиме је то Преворођени завредео да добије глас Шапчана, а из авиона се види да му је сујета важнија од више од 100.000 људи који жове у Шапцу? Тако се не понаша неко ко каже да му партија није важнија од Србије. Једино што му је важно и шта је вама важно, је лична корист. Погледајте се где сте се сви ви увалили, а шта сте били пре десет, 20 година. Једино знате да претите и да уцењујете. Ја нисам одавде и не знам баш где сте пишкили у песку, али вас људи у Шапцу добро познају и јасно им је ко сте и шта сте. Жив нисам шта ћете да урадите са 38 житеља Салаша Ноћајског који су вас оладили и нису хтели да се појаве у аутобусу који је требало да их довезе на председников митинг. Отказали људи послушност. На срећу, нису једини. Ево и Бору је за сада отказана посета председника, јер су лекари одбили да по наређењу потпишу да ће доћи на митинг рекли су им да на њих не рачунају и да се не плаше отказа. Срећом, Немачка тражи здравствене раднике.
Колико смо схватили, прво сте хтели да председник разговара са грађанима на Тргу, па сте се предомислили због разних отказивања. Треба напунити тај простор. Више људи се окупи на Шабачком хиподрому када су коњичке трке, него на дан Светог Трифуна у Господар Јевремовој улици на разговору са председником. Али то је стварно, само ваш проблем, тај број људи који је доведен у Господар Јевремову улицу.
Ако се од тог броја одузме број људи из 56 аутобуса који су упрегнути и на силу довели људе у град на Сави да би глумили статисте у лоше режираној представи, више је него јасно колико је Шапчана дошло на разговор са својим председником. Било је ту и света који је добровољно дошао, није да није, али ако упоредите протесте и Будућност Србије сасвим је јасно на чијој страни је већина људи која самостално и без асистенције суфлера негде дође добровољно.
Овога пута Прворођени је лупио шамарчину свима нама. За разлику од 2017. године и председничке кампање када је тај шамар пекао само лица напредњака, овај шамар смо попили сви. Тада, 2017. године, Шабац је био једини град у којем Прворођени није имао предизборни скуп. И то је био хладан туш за све докторе, мастере, геометре из СНС у Шапцу. Сада смо сви у истом кошу. Показао нам је да су му Богатић, Лозница, Купањ, Љубовија, Коцељева и Владимирци много ближи срцу, него Шабац.
Ненад Кулачин

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa