Инфо

7. март 2019.7. мар 2019.
Сваки исход  реалан
ФУДБАЛ: СУПЕР ЛИГА СРБИЈЕ

Сваки исход реалан

Тешко је најавити значај предстојећег меча за МАЧВУ у тренутку када не знамо исход јучерашње утакмице против врањанског „Динама“. „Нула“ против „Рада“, још један меч без постигнутог гола који је учинио Шапчане најнеефикаснијим тимом Лиге, додатно је закомпликовао ситуацију. Овдашњи клуб је међу угроженим екипама, посебно са становишта касније поделе бодова, међутим све је то мало боље ако су Врањанци испраћени победом кући или је додатно проблематично „компликовано“ ако је исход био другачији. Свакако да је наредни ривал БАЧКА, екипа приближне снаге као „црвено – црни“, те је несумњиво баш сваки исход могућ овог викенда.
Бачкопаланчани су већ искусни суперлигашки тим. Иако су им пред почетак сезоне предвиђали увек грчевиту борбу за опстанак и то са малим шансама за успех, увек су стварали тим који није имао проблем да остане у елити. Једна од њихових карактеристика је да нема много промена у стартној постави: Зоговић, Илић, Бијелош, Макарић, Марко Пантић, Грабеж, увек су ту ако су спремни. Гостовања су им велики проблем, нису забележили ниједну победу, а шансе за опстанак им чувају мечеви на домаћем терену. То су, по правилу, убедљиве победе и не баш убедљива игра. Пробелеме су покушали да реше ангажовањем великог броја новајлија, пре свих Гојковића из Узбекистана, али и Марковића, Жарковића, Радовића. Нису тим који постиже много голова, јесу тим који их прилично прима. Чини се да су у никада жешћој борби за опстанак и свака утакмица против ривала попут „Мачве“ је потенцијална прилика за наду.
Шапчанима су остали БАЧКА и новосадски Пролетер у том низу лакших дуела. Потом следе: Звезда, Ниш и Вождовац, тако да залиху ваља увећавати у наредна два кола, лакше је. Биће ово први дуел са Бачванима ове сезоне у Паланци, претходне су домаћи победили у регуларном делу, док је у плеј ауту било неререшено. Може све да се догоди, али пораз не би смео.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa