Инфо

20. јун 2019.20. јун 2019.
Италијанске фирме део шабачке бизнис породице
Италијански амбасадор у Шапцу

Италијанске фирме део шабачке бизнис породице

Састанак организован у Градској кући у Шапцу, поводом доласка амбасадора Италије Карла ло Каша, био је добра прилика да италијански привредници изнесу своја искуства у пословању у Шапцу, као и да представници града изразе своје утиске због присуства бројних компанија из Италије
Амбасадор Италије у Србији Карло ло Кашо био је гост Града Шапца где је, после састанка са представницима локалне самоуправе, присуствовао отварању фирме „Selettra WB doo„ једанаесте италијанске компаније у Шапцу.
Госта је дочекао градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, а у Градској кући организован је скуп коме су, поред амбасадора и првог човека града, присуствовали заменик градоначелника Шапца Душан Костадиновић, Виолета Шестић, директорка ЈП Инфраструктура Шабац и Ксенија Лукић, архитекта у ЈП „Инфраструктура Шабац“, као и представници италијанских компанија које послују на територији града Шапца
Шабачка индустријска зона привлачна је за италијанске инвеститоре. До сада у њој активно послују италијанске фабрике: "SBE", "Pasubio", "Vopachel", "ABS Tools", "Debora Shoes", "Briltech", "ODS Technology", "Refrion Refrigeration", "Fox pack" i "Seletra".
Потпуно комунално опремљена северозападна радна зона у Шапцу, површине 600 хектара, од чега 250 у режиму слободне зоне, према свим показатељима, највећа је у овом делу Балкана. У компанијама у Северозападној радној зони запослено је близу 3.600 радника.
Источна индустријска зона простире се на више од 330 хектара земљишта где послује 25 компанија које запошљавају више од 2.000 радника.
Састанак организован у Градској кући у Шапцу, поводом доласка амбасадора Италије Карло ло Каша, био је добра прилика да италијански привредници изнесу своја искуства у пословању у Шапцу, као и да представници града изразе своје утиске због присуства бројних компанија из Италије.
„Шабац можемо звати и Мала Италија, због присуства чак једанаест италијанских фабрика и доброј атмосфери која је у граду због тога створена. Поносни смо на чињеницу да нове италијанске компаније код нас долазе по препоруци, што довољно говори о нашем односу према инвеститорима“, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и истакао да су представници италијанских компанија део Привредног савета града и шабачке бизнис породице.
Амбасадор Карло ло Кашо захвалио се домаћинима због добрих услова за пословање италијанских фабрика и нагласио да је поносан на чињеницу да оне доприносе отварању нових радних места у Шапцу.
"Желимо да вам ставимо на располагање наше искуство и стручност, како би што пре створили стабилан систем", поручио је амбасадор Ло Кашо домаћинима и предложио јачу културну сарадњу и везу са Италијанским културним институтом у Београду.
Ирена Брајовић, директорка "Konfindustrije Srbija" (Удружење италијанских индустријалаца у Србији) оценила је да Шабац нуди добре услове за пословање италијанским компанијама и да је добар пример осталим градовима у Србији.
"У Шапцу смо као код куће", рекла је Брајовић.
Она је за 15. новембар 2019. године најавила значајан привредни скуп у Шапцу.
"У оквиру Европске недеље малих и средњих предузећа, Италија већ девет година учествује са пројектом под називом 'Дан малих и средњих предузећа' са идејом да се рад у фабрикама не сведе само на напоран рад у производњи већ да покаже да је то стицање савремених знања, напредовање и допринос себи, личном окружењу и читавом друштву", објаснила је директорка Конфиндустрије Србија и посебно нагласила важност интеракције са локалним становништвом.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa