Инфо

20. јун 2019.20. јун 2019.
Обележена слава града Шапца- Друге Тројице

Обележена слава града Шапца- Друге Тројице

Литургијом у Цркви Светих апостола Петра и Павла а потом и литијом централним градским улицама обележена је слава града Шапца – Друге Тројице.
Владика шабачки Лаврентије честитао је свим верницима славу и пожелео срећу и добро здравље.
-Ово је велики свети дан, славимо и храмову славу и славу свих грађана Шапца. То је ретко састављено заједно у историји наших градова. Свим грађанима Шапца желим да се осећају срећним и поносним што су грађани Шапца и што им је данас заштитник Дух свети, градоначелник неба, посланик Божји и представник и заштитник наш пред живим небесима. Свима који не заборављају да нас анђели чувају, да припадамо небу колико и земљи желим да се на данашњи дан и целог живота осећају здрави, срећни и од Бога благословени, поручио је владика Лаврентије.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић је уз честитку грађанима истакао важност мира и разумевања у заједници.
-Свим Шапчанима честитам славу Друге Тројице и надам се да ће је провести у миру и љубави са својим укућанима. Ниједна заједница не може да се развија ако у њој не постоји мир и ако не постоји разумевање, а само оне које су такве могу да напредују. Ја желим да Шабац буде таква заједница, заједница у којој људи разговарају, договарају се и заједно реализују договорено. Верујем да Шабац може да постане једно пристојно место за живот у ком наравно свако остварује свој интерес и своје потенцијале онако како мисли да треба, рекао је градоначелник и нагласио да Град има одличну сарадњу са верском заједницом.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa