Инфо

18. јул 2019.18. јул 2019.
НОВИ НАПАДИ НА НОВИНАРЕ У СРБИЈИ

„Матора нероткиња и ружна ко мунгос“

Ни недеља за нама није прошла без напада на новинаре.
На мети градоначелника Ваљева Слободана Гвозденовића нашла се уредница портала Колубарски инфо Дарија Ранковић. Уз већ традиционалне епитете којима је вређана у претходне три године, колико се бави писањем о финансијским малверзацијама - „нероткиња“, „самозвана новинарка“, „жути олош“, „ваљевски лажов године“, на локалним порталима недавно су осванули и опскурни цртежи и фотомонтаже наге Дарије са сексуалним помагалима. На све ово се огласио и градоначелник Ваљева, иначе гинеколог по струци.
- Ја бих јој врло радо помогао, али не лечим маторе нероткиње – поручио јој је Гвозденовић.
Ранковић каже да верује да напредњаци желе да дигне руке од свега и да сачува себе и своје здравље.
- Олакшавајуће је што је Ваљево релативно мали град. Већина ме познаје, већина суграђана ме гледа у очи и зна да то није тачно. Кажу ми да критикујем власт. Ја не критикујем власт, они сами себе критикују. Ја само преносим оно што раде, а ако је то што сам пренела лоше - криви су они - каже уредница портала.
На мети лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља нашла се колегиница из Данаса Снежана Чонградин. Он је затражио је од Владе Србије да у Кривични законик уведе одредбу по којој би свака јавно изречена тврдња да је у Сребреници био геноцид, кривично била кажњавана изиритиран текстом новинарке из Данаса.
- Данас у пола шест ујутру, кад читам дневну штампу, у руку ми дође данашњи број Данаса и тамо чланак Снежане Чонградин. Знате, чули сте за Снежану Чонградин, врло је ружна, ружнија чак и од Сташе Зајовић. Сташа Зајовић је старлета према њој. Ова личи на мунгоса. Прави мунгос, очију ми. Та Снежана Чонградин, која личи на мунгоса, замислите пише – новинарка сам у држави која је пре 24 године починила геноцид и који ни дан данас, не да се није суочила са тим, већ је целокупно друштво у начелу све даље од тог процеса. Да сам на власти, добила би 20 година затвора - рекао је Шешељ.
Чонградин је рекла да није изненађена увредама и претњама које јој је данас у Скупштини Србије упутио Војислав Шешељ и додала да не очекује реакцију државе, већ одбрану радикала Шешеља.
- Јесте гадно кад те прозива Шешељ, али добра страна приче је што на овај начин теме које су намерно цензурисане од стране државног апарата излазе у јавност - рекла је Чонградин.
Без истраге поводом
претњи водитељима ДЛЗ
Како незванично сазнајемо, Тужилаштво није покренуло истрагу по пријави Независног удружења новинара Србије поводом претњи убиством водитељима емисије Телевизије Шабац Марку Видојковићу и Ненаду Кулачину.
- Добили смо информацију да је Тужилаштво закључило да се наше колеге не осећају угрожено и због тога нису покренули истрагу – речено нам у НУНС-у.
Е. Г. П.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa