Инфо

21. новембар 2019.21. нов 2019.
ГЛАС ЗА БОЉУ БУДУЋНОСТ

Вишенаменски објекат

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић протекле недеље је приликом посете МЗ Поцерски Причиновић позвао грађане да гласају за инвестиције које су им најпотребније. Непосредно изјашњавање биће спроведено 8. децембар у 60 месних зајеница на подручју Града Шапца. Грађани ће имати прилику да одлучују у шта ће бити инвестирана средства од 200 милиона динара. Они који се нису уписали у посебан бирачки списак могу то да учине у канцеларији Месне заједнице.
- Грађани Месне заједнице Поцерски Причиновић предложили су изградњу новог мултифункционалног објекта, а почетак радова је заказан за следећу годину. Да би се идеја спровела у дело, прво морају да гласају за то.
Шабац је једини град у Србији у ком грађани предлажу како ће се трошити новац од пореза на имовину. Грађани сами одлучују о својој будућности. Од њихове подршке зависи да ли ће се градити неки објекат. Сви ће имати прилику да се упознају и гласају за онај предлог који им се највише допада. Подсећам суграђане, не гласате за локалне политичаре, не гласате за политичке странке, гласате за своје идеје и пројекте и за будућност места у којем живите – рекао је градоначелник.
Он је нагласио да уопште није важно да ли је порез плаћен или не , сви ће имати право гласа. Најавио је да ће у кратком периоду од стране Градске управе сви суграђани бити обавештени о датуму, као и предлозима.
Примера ради у Поцерском Причиновићу од 2017. године асфалтирано је пет улица, а расвета је решена у три, финансиска средства су издвојена од стране мештана као и града. Ове године у улици Драгића Марковића Вргоње урађено је 500 метара тротоара, вредност радова износила је милион и 200 хиљада динара. Реконструисано је спортско игралиште за потребе Сеоске олимпијаде. Урађена је ограда око основне школе.
- Кроз други референдум планирана је изградња мултифункционалног објекта за спорт и културу, а радови би требали да почну следеће године. Биће пребачена просторија Месне заједнице а садашња а уступљена Предшколској установи. Такође, за ову годину су панирани радови на грејању у ОШ“Стојан Новаковић“ као и Предшколској установи – рекао је председник МЗ Милан Арсеновић.
Милена Лазаревић житељка улице Драгића Марковића Вргоње у којој је урађен тротоар казала је кроз шалу како је село победило град. Образложила је да десна страна улице припада Поцерском Причиновићу, а лева Летњиковцу. Градске месне заједнице до ове године нису имале директно одлучивање о трошењу новца од пореза на имовину, а сеоске јесу. Мештани овог села су претекли Летњиковац и инвестирали средства у изградњу тротоара. Од самог почетка гласања веровали у реализацију овог пројекта.
М.Г.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa