Инфо

21. новембар 2019.21. нов 2019.
МЛАДИ, А ВЕЛИКИ
РУКОМЕТ: СЕХА ЛИГА

МЛАДИ, А ВЕЛИКИ

У уторак је ВЕЗСПРЕМ очекивано био бољи од Металопластике, а биће истинско чудо уколико то не буде и у суботу РАБОТНИК. Не, није МЕТАЛОПЛАСТИКА слабија, већ је реч о учеснику Лиге шампиона и тиму који има велика средства и вишегодишњи план да прекине доминацију шампиона Европе, Вардара, најпре у Северној Македонији, а онда и у Европи. Далеко су од тога у овом тренутку, али су, реално, значајно испред клубова из Србије.
Име РАБОТНИК највише асоцира на фудбал, док је битољски синоним за рукомет „Пелистер“, ипак, пре само неколико година, почело је озбиљно, постепено стварање великог рукометног клуба у овом граду. Настао је 2011. године, а 2016. веће је био суперлигаш. Одмах је наставио са успесима, изборио Челенџ куп, а другим местом претходне сезоне и Лигу шампиона. Сваки добар резултат пратила су већа улагања, те већ сада је то тим са репрезентативцима из неколико европских држава и озбиљних рукометних нација. ЛОВРО ЈОТИЋ, репрезентативац Хрватске је организатор игре и база успеха Македонаца. На црти је његов сународник ВЕГАР. Вероватно најбољи босански рукометаш НЕВЕН СТЈЕПАНОВИЋ (други стрелац лиге) је пуцачка снага, а Вегара на црти мења још један Босанац ГРАЂАН. Уз Невена, са бековског места прете Украјинци ШЕВЕЛЕВ и ОСТРОУШКО, крилне опције су домаћи ас ОЈЛЕСКИ, РАДОВИЋ (Црна Гора) и наш ЂУКИЋ. На голу је једна од водећих голмана такмичења НИКОЛЦЕ МИТРЕВСКИ.
У Шабац „радници“ долазе после велике победе у Лиги шампиона над шампионом Шведске Савехофом, тријумфа који је Швеђане удаљио из борбе за други круг. У СЕХА лиги су нанели први пораз Мађарима.
Реално су шансе „пластичара“ мале, играју против квалитетнијег и искуснијег противника, но остаје упитно у каквом саставу ће Македонци доћи, колико ће пронаћи снаге и мотива између две утакмице Лиге шампиона. С друге стране, киск у СЕХА би им покварио много тога, а имају високе амбиције и у овом такмичењу. Шапчани су, како сами кажу, остали дужни Работнику у првој утакмици, најслабијој утакмици екипе ове сезоне и то треба да исправе.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa