Инфо

21. новембар 2019.21. нов 2019.
Изградња отвореног олимпијског базена
Заједнички предлог свих градских месних заједница

Изградња отвореног олимпијског базена

Шапчани би следеће лето могли да проводе на отвореном градском олимпијском базену који би се налазио одмах поред постојећег затвореног базена – услов за то је да грађани свих месних заједница на предстојећем директном одлучивању заокруже управо предлог за изградњу отвореног базена
Изградњу отвореног олимпијског базена предложили су представници грађана у свим месним заједницама, тако да ће овај пројекат практично бити на гласачким листићима за свако насеље, а ако буде изгласан, изградња ће бити финансирана новцем од пореза на имовину који је прикупљен у свим градским месним заједницама. Да ли ће бити изграђен зависи искључиво од воље грађана која ће бити исказана 8. децембра на директном одлучивању.
Прва месна заједница која је предложила изградњу отвореног базена је Преки шор. Доктор Милутин Икодиновић, који је предао листу, истакао је том приликом да је поред рекреације, базен важан и за здравље свих грађана.

Здрава будућност деце
- Циљ је брига за психо-физички развој омладине, али и за рехабилитацију старије популације. Свакако један добар пројекат који ће повећати капацитете за спортске активности на нашој територији и мислим да ће бити подржан од осталих месних заједница. Ово је предлог за опште добро и бригу о младима, али и о старијима, казао је др Икодиновић.
Немања Илић из исте месне заједнице истиче да би будући базен био најважнији због здравља деце.
- Ништа није важније од здравља наше деце, тако да су грађани Преког шора дошли на идеју да покрену иницијативу за изградњу олимпијског отвореног базена. Надам се да ће остале месне заједнице подржати наш предлог и да ће деца моћи квалитетно да проводе своје слободно време и остали који се баве рекреативно пливањем и ватерполом, сматра Илић.
Ову иницијативу брзо су подржали и представници Месне заједнице “Касарске ливаде”.
- Добили смо иницијативу родитеља деце која пливају на Градском базену, да желе отворен градски базен. Ми ћемо као Савет у потпуности определити средства од пореза на имовину за овај предлог јер мислимо да је то најбоља ствар која може да се уради за нашу децу, да здраво одрастају, рекао је Иван Цвејић, председник Месне заједнице „Касарске ливаде“, објашњавајући зашто ће изградња отвореног базена бити њихов једини предлог.

Шапчани воле пливање
Овој иницијативи радује се и подржава је и Вељко Личанин, ватерполиста који живи у Касарским ливадама. Он каже да постојећи базен постаје тесан за све заинтересоване за пливање.
- Изградња базена у Шапцу помогла нам је да боље и лакше тренирамо и постанемо успешан ватерполо клуб, али мислим да нам је потребан и отворени базен где би ђаци могли да проводе летњи распуст, а старији суграђани уживају. Зато подржавам иницијативу да се у Шапцу изгради и отворени олимпијски базен, поручио је Вељко Личанин из Касарских ливада, ватерполиста ВК "Шабац".
Овој иницијативи придружила и група грађана из Месне заједнице „Шипурске ливаде“. У њихово име, предлог је Градској управи предао Душан Михајловић из овог насеља, тренер на Градском базену у Шапцу.
- Моје комшије из Шипурских ливада, пријатељи који су потписали ову иницијативу и ја, сматрамо да је Шапцу потребан отворен олимпијски базен. Велико је интересовање наших суграђана за пливање и постојећи базен већ превазилази капацитете. Отворени базен је потреба града. Значиће како деци и омладини која тренира, тако и грађанима који желе слободно време да проводе на базену, посебно у летњем периоду, рекао је Михајловић.
И грађани Летњиковца, Баира, Доњег шора, Камичка и Камењака на својим гласачким листићима имаће предлог “изградња отвореног олимпијског базена”.
Оно што грађани буду изабрали 8. децембра, Град ће спровести. На овај начин реализовани су бројни пројекти попут цркве у Табановићу и балон сале у Змињаку.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa