Инфо

19. децембар 2019.19. дец 2019.
Изданци из Славичиног салона
ТРИ ГЕНЕРАЦИЈЕ ФРИЗЕРА ЛОВЧЕВИЋА ИЗ БОГАТИЋА

Изданци из Славичиног салона

Модну револуцију у улепшавању косе Мачванки изазвала деведесетих година после повратка из Париза са Европског такмичења фризера. Ћерка Сандра увелико иде мајчиним стопама. Унуци Стефан и Марко, потврђују породичну надареност, само што су они мушки фризери
Породичну “лозу” фризера Ловчевића у Богатићу, “засадила” је Славица. Она је недавно отишла у пензију али салон лепоте у Богатићу, где више деценија улепшава Мачванке је остао и у њему и даље ради. На зиду су бројне дипломе, медаље и пехари, лепо сећање на такмичарске дане и коначно чињеницу да је 1998. године на Европском такмичењу фризера у Паризу била међу првих 10. годину дана касније на Светском у Ротердаму, поновила је успех. Данас се с сетом сећа како је тих деведесетих, одмах по повратку из града светлости у Богатићу изазвала праву “модну револуцију у фризирању”, јер је муштеријама шатирала косу на фолији, правила коврџаву косу и мини вал, готово за “тили час”.
- Све су то били новитети за овдашње прилике али најсрећнија сам што је моја ћерка Сандра, кренула мојим путем и сада у Смедереву, где се удала пре 18 година има свој салон. Исти посао раде и моји унуци Жарко и Марко. Они су мушки фризери, задовољно сведочи Славица. Из њеног салона ни једна муштерија не излази незадовољна.
Сандра је чак превазишла мајку и има више успеха у такмичењима. Поред осталог четири пута за редом је првак Србије (од 1994-1998), а у Паризу је 2001. године на Европском такмичењу била пета. Неко време бавила се и педагошким радом у овом послу, обучавајући младе који желе да постану фризери.
Бакино (Славица) срце је још веће када види да је унук Жарко у приземљу породичне куће Ловчевића у Богатићу, отворио мушки фризерски салон. Жарко је завршио фризерску школу у Шапцу, а протеклог септембра у Паризу на такмичењу фризера из целог света, са репрезентацијом Србије, освојио је шесто место. У салону му помаже брат Марко, који је завршио Медицинску школу у Шапцу. Обадвојица су веома успешни у фризирању и имају доста муштерија.
А да су гени чудо потврђује Сандрин син, који као мама жели да постане фризер.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa