Инфо

31. децембар 2019.31. дец 2019.
БОЈАН ЈОРГАЧЕВИЋ, ВЛАСНИК СПОРТСКог ЦЕНТРА „ФЕНИКС“

ПОД СВЕТЛИМА РЕФЛЕКТОРА

Спортски центар „Феникс“ добио је још један терен у оквиру садржаја које нуди. Реч је о терену великих димензија, са вештачком травом и под рефлекторима. Отворен је свечано дуелом одговарајућих селекција екипе ФЕНИКС (Шабац) и ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ, клубова који су недавно и озваничили сарадњу, те је шабачки тим регионални центар Београђана.
-Док сам био активан голман, сањао сам нешто што сада остварујем. Можда се све развија мало спорије, захтева велика средства, но упорност ме је красила кроз играчке дане, мислим да сам упоран и сада, те да ће на крају све бити окончано. Верујем у овај пројекат од првог дана. Част нам је што је и Црвена Звезда препознала нас као добре партнере и мислим да је Феникс на путу да постане филтер за сву децу Мачве и Подриња на путу ка месту првотимца шампиона Србије. Ипак, приоритет је пружање деци спортске алтернативе свим опасним изазовима попут наркотика или алкохола – истиче власник „Фениска“, некадашњи репрезентативни голман Бојан Јоргачевић.
Тренутно у најмлађем фудбалском клубу у граду тренира око 200 деце различитих узраста. Идеја је да се, уз унапређење рада са њима, унапреде и услови у Центру који би град ставили на мапу повољних места за припреме свих тимова.
-Желимо да у наредном периоду увећавмо смештајне капацитете како би сви клубови, из Србије и иностранства имали прилику да припреме спроведу и у Шапцу. Значила би нам помоћ локалне самоуправе уколико је могуће увођење аутобуске линије и станице која ће бити код овог објекта. Немамо прилаз ни за пешаке, ни за бициклисте, те је једино могуће до нас безбедно доћи аутомобилом. Знам да Град високо вреднује улагања у младе, упознао сам Шапчане и знам да и они цене улагање у најмлађе, у будућност. Ово је апел, молба да заједно дођемо до решења.
Бојан Јоргачевић и Спортски центар „Феникс“ у наредној години планирају реализацију још једне идеје.
-Велика лична жеља, али и свих у овом колективу је да реализујемо још један пројекат. Желимо да угостимо децу са инвалидитетом и децу са сметњама у развоју како би једном или два пута недељно рекреирали код нас. Сматрам да је то нешто заиста вредно, хумано, друштвено одговорно и да би њима то много значило - закључује Бојан.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa