Инфо

31. децембар 2019.31. дец 2019.
Кућице моја, најдражи рају
Годишња изложба дечјих радова

Кућице моја, најдражи рају

Дражи је мени
мој скромни дом!
Ћутећи шумом
јеж мери пут,
кроз грање месец
светли му пут.
Иде јеж,
гунђа,
док звезде сијају:
Кућице моја
најлепши рају!
Полазници Дечје креативне радионице инспирацију су пронашли у значајном јубилеју, 70 година од настанка поеме „Јежева кућица“ Бранка Ћопића. Подстакнути поменутом поемом и предстојећим празницима креирали су мала уметничка дела и разноврсне употребне предмете која красе хол Библиотеке шабачке. Изложба „Кућице моја, најдражи рају“ указује да време проведено уз књигу младе људе може мотивисати да и сами искажу своје таленте, да се друже и да, проучавајући прошлост, садашњост чине бољом, а будућност извеснијом за све.

-На иницијативу наставнице Милене Обрадовић која у Прову предаје ликово, а наш је дугогодишњи сарадник одлучили смо се за посету школи како би малишана упознали са радом и функционисањем Библиотеке. Након дружења одлучили су се да нам поклоне изложбу- рекла је Биљана Богојевић из Библиотеке шабачке.

У реализацији изложбе су учествовали ученици петог разреда Основне школе „Јован Цвијић“ из Прова, предшколци из Вртића „Бамби“, полазници радионице „Корак у свет књига“, ученици из Школе примењених уметности из Шапца и полазници Радионице стрипа и отворена је до 15. јануара у холу храма књиге.
-Сматрам да смо кроз корелацију два предмета, ликовног и српског језика показали да ученици могу нешто ново да науче и забаве се на специфичан и едукативан начин и искажу своју креативност -појаснила је Катарина Марковић у ОШ „Јован Цвијић“ из Прова.

Изложбу свечано су отвориле Јелена Подгорац Јовановић, директорка Библиотеке шабачке и Татјана Марковић, начелница Одељења друштвених делатности. Полазници Клуба рецитатора, говорили су стихове из „Јежеве кућице“: Андреј Ристивојевић, Маша Крстић, Лена Вујовић и Огњен Ђукић.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa