31. decembar 2019.31. dec 2019.
Kućice moja, najdraži raju
Godišnja izložba dečjih radova

Kućice moja, najdraži raju

Draži je meni
moj skromni dom!
Ćuteći šumom
jež meri put,
kroz granje mesec
svetli mu put.
Ide jež,
gunđa,
dok zvezde sijaju:
Kućice moja
najlepši raju!
Polaznici Dečje kreativne radionice inspiraciju su pronašli u značajnom jubileju, 70 godina od nastanka poeme „Ježeva kućica“ Branka Ćopića. Podstaknuti pomenutom poemom i predstojećim praznicima kreirali su mala umetnička dela i raznovrsne upotrebne predmete koja krase hol Biblioteke šabačke. Izložba „Kućice moja, najdraži raju“ ukazuje da vreme provedeno uz knjigu mlade ljude može motivisati da i sami iskažu svoje talente, da se druže i da, proučavajući prošlost, sadašnjost čine boljom, a budućnost izvesnijom za sve.

-Na inicijativu nastavnice Milene Obradović koja u Provu predaje likovo, a naš je dugogodišnji saradnik odlučili smo se za posetu školi kako bi mališana upoznali sa radom i funkcionisanjem Biblioteke. Nakon druženja odlučili su se da nam poklone izložbu- rekla je Biljana Bogojević iz Biblioteke šabačke.

U realizaciji izložbe su učestvovali učenici petog razreda Osnovne škole „Jovan Cvijić“ iz Prova, predškolci iz Vrtića „Bambi“, polaznici radionice „Korak u svet knjiga“, učenici iz Škole primenjenih umetnosti iz Šapca i polaznici Radionice stripa i otvorena je do 15. januara u holu hrama knjige.
-Smatram da smo kroz korelaciju dva predmeta, likovnog i srpskog jezika pokazali da učenici mogu nešto novo da nauče i zabave se na specifičan i edukativan način i iskažu svoju kreativnost -pojasnila je Katarina Marković u OŠ „Jovan Cvijić“ iz Prova.

Izložbu svečano su otvorile Jelena Podgorac Jovanović, direktorka Biblioteke šabačke i Tatjana Marković, načelnica Odeljenja društvenih delatnosti. Polaznici Kluba recitatora, govorili su stihove iz „Ježeve kućice“: Andrej Ristivojević, Maša Krstić, Lena Vujović i Ognjen Đukić.
M. Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa