Инфо

23. јануар 2020.23. јан 2020.
Ширење мржње је недопустиво
САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПРЕДСЕДНИКА СКУПШТИНЕ ГРАДА ШАПЦА

Ширење мржње је недопустиво

Натписи који су осванули у уторак у Шапцу представљају експлицитни говор мржње и највише говоре о ауторима и креаторима. Ширење мржње и нетрпељивости недопустиво је и зато оштро осуђујем и извршиоце и оне који су за ово издали налог.
Очекујем да надлежни органи реагују на адекватан начин, јер је реч о графитима исписаним на јавним установама у делу града који је покривен видео надзором.
Шабац је кроз своју историју и традицију умео да препозна и осуди сваку нетрпељивост и мржњу, бирајући страну правих, људских и демократских вредности. Немам ни најмању сумњу да грађани Шапца и данас умеју да препознају вредности за које се свако од нас залаже у свом раду и да ће политика која се крије иза неистина, напада на политичке неистомишљенике и прљаве кампање наићи на осуду.
Позивам зато све учеснике у политичком животу града Шапца на одговорност у свему што говоре и раде, јер, говор мржње и неистина није само неприхватљив, него је и кажњив. Зато, очекујем ефикасан рад свих истражних органа на утврђивању одговорности и санкционисању починилаца.

Немања Пајић, Председник Скупштине града Шапцa
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa