Инфо

4. јун 2020.4. јун 2020.
ПРЕДСТАВЉЕНА АПЛИКАЦИЈА ЗА ПРАЋЕЊЕ ЈАВНОГ САОБРАЋАЈА

Шабац шампион развоја

Захваљујући овој апликацији, грађани ће у сваком тренутку, са својих мобилних телефона, моћи да знају где се налази аутобус, као и информација о томе када долази аутобус који им је потребан, где се налази стајалиште, али и да их навигацијом доведе до жељеног места
Град Шабац уз нови градски превоз који у функцији од понедељка, добиће и апликацију за мобилне телефоне помоћу које ће свих грађани моћи да прате ову врсту јавног саобраћаја.
Апликација, која је дело шабачких програмера, стартоваће са радом 15. јуна представљена је у Стартит центру.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, поред чињенице да је наш град добио најбољи јавни превоз, истакао је и то да је град на Сави први у Србији који има овакву апликацију.
- Шабац је шампион развоја. Поносан сам на чињеницу да су ову апликацију направили Шапчани. Имамо Стартит центар у коме раде 22 програмера који чине свет бољим. Захваљујући овој апликацији у великој мери ће бити поједностављен јавни превоз и омогућиће сваком да има јасну слику где се налази и када где долази сваки аутобус који је део јавног превоза - рекао је Зеленовић.
Захваљујући овој апликацији, грађани ће у сваком тренутку, са својих мобилних телефона, моћи да знају где се налази аутобус, као и информација о томе када долази аутобус који им је потребан, где се налази стајалиште, али и да их навигацијом доведе до жељеног места.
Једна од највећих користи ове апликације је и та што она израчунава руту до жељене локације.
-Ако, на пример, желите да дођете до базена, апликација ће за вас да пронађе, у односу на локацију где се тренутно налазите, куда пешака да одете до најближе станице, а онда колико станица да се возите аутобусом, и на крају где да изађете и како даље пешице да стигнете до базена. Надамо се да ће ова апликација помоћи нашим суграђанима да на најједноставнији начин имају информацију без икаквих компликација када је реч о градском саобраћају - рекао је Чедомир Нинковић, један од аутора ове апликације.
Идеја апликације се ослања на на концепт “смарт ситија”, односно паметних градова.
- Ово је прва смарт апликација коју смо понудили грађанима Шапца, а све то има за циљ да се, у овом случају, олакша коришћење јавног превоза. Апликација ће моћи да се скине са Гугл плеја и биће доступна на званичном сајту града Шапца. Једноставна је за инсталирање и коришћење. Мени је једноставан са свим рутама и линијама саобраћаја. Постоје две претраге, једна по дестинацији, а друга на основу тога где желите да пратите тражени аутобус. То је једина апликације путем које можете да пратите, на пример, када је ваше дете стигло аутобусом на жељену локацију - Бојан Прица, менаџер пројекта.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa