Инфо

18. јун 2020.18. јун 2020.
Канализациона мрежа у Поповачи
НАСТАВЉА СЕ ИНФРАСТРУКТУРНИ РАЗВОЈ МАЈУРА

Канализациона мрежа у Поповачи

Девет домаћинстава у улици Поповача у Мајуру добија канализациону мрежу у дужини од 300 метара. Вредност инвестиције је 1,8 милиона динара, а радове је извело ЈП “Водовод”. Грађане прикључак кошта 90.000 динара, у шта је урачуната и изградња мреже.
-Изградња канализационе мреже је јако значајна, не само у овој улици, него у целом Мајуру. Уз обећање градоначелника, поправићемо инфраструктуру у целом Мајуру. Урадићемо то да нам живот буде бољи, пристојнији и лакши, а и приближићемо се Шапцу. Ми себе и доживљавамо као грађане Шапца. Овом приликом молим моје суграђане да покушамо да што пре и што више помогнемо Мајуру да добије све оно што заслужује, рекла је Светлана Цвијановић, мештанка.
Захваљујући повољном аранжману са Поштанском штедионицом, грађани могу да подигнут кредит за ову намену и да на 90.000 динара врате 100.000 динара на 36 месечних рата, што је на месечном нивоу око 230 динара камате. Они који су у могућности, износ су платили одједном.
-Није било лако договорити се, али ово много вреди. Чекамо већ 10 година. Нису увек сви имали пара. Чекао сам да се организују комшије и платио сам све одједном, каже Милан Ићитовић из улице Поповача.
Радове је у четвртак обишао и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић са сарадницима. Градоначелник је изнео планове како да Мајур буде још уређеније и боље место за живот.
-Тренутно је ширење водоводне мреже у Мајуру стигло до 2.022 домаћинства, а канализационе до 1.207 домаћинстава. То су већи проценти прикључења него у Београду. Развој једног града се заснива на томе како се развија сваки његов део. До сада је у Мајур уложено више од 5 милиона евра у различите инфраструктурне пројекте. Сада је ово једно заиста пристојне место за живот на три километра од центра града. Имамо план да урадимо авенију од Сокине кафане, преко центра Мајура до кружног тока на Камичку. Мајур ће бити оно што и треба да буде - једно развијено место. Сви треба да будемо поносни на те чињенице. Да још развијамо Шабац и да још развијамо Шабац. Гарантујемо да ћемо у наредне четири године, боље него било ко у Србији, одлучујући заједно са свима овде у Мајуру, изградити водоводну и канализациону мрежу, путеве и улице. Гарантујем да ћемо спровести најбржу и најјефтинију легализацију у Србији: Шабац је наш. Мајур је наш, закључио је градоначелник Зеленовић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa