Инфо

18. јун 2020.18. јун 2020.
Шабац шампион развоја
Небојша Зеленовић посетио „Vukochem“ „Axsyntha futureproofed resins“ „Oblac internacional logistic

Шабац шампион развоја

У овом малом комплексу ради више од 300 људи. Овде се тренутно изводе радови на калализацијоном воду и биће урађена једна модерна саобраћајница коју ће користити поменуте компаније. Сви они заједно са градом учествују у изградњи ове саобраћајнице и у планирању развоја
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић обишао је прошле среде фирме „Vukochem“ „Axsyntha futureproofed resins“ „Oblac internacional logistic“ које послују на простору бивше Заштите биља на Думачи. У овој мини индустријској зони послује десет компанија које међусобно изузетно добро сарађују.
-У овом малом комплексу ради више од 300 људи. Овде се тренутно изводе радови на калализационом воду и биће урађена једна модерна саобраћајница коју ће користити поменуте компаније. Сви они заједно са градом учествују у изградњи ове саобраћајнице и у планирању развоја. Шабац је шампион развоја. Развој је када имате на локацији бивше зашите биља седам компанија које успешно послују. Ове свако треба да гласа слободно. Шабац има прилику да буде град који се најбрже развија у Србији- изјавио је Зеленовић.
Према речима Драгана Вуковића власника фирме „Vukochem“ која се бави производњом кућне хемије и средстава за личну хигијену, ова компанија тренутно запошљава око 45 радника.
-Дочекао сам да након 28 година пређем у већи објекат где су бољи услови за пословање. Током ванредног стања производња је радила у две смене. Све је текло планираном динамиком. Успели смо да освојимо како домаће тако и тржишта БиХ, Хрватске, Црне Горе, Косова, Македоније и Албаније а највише наших производа извозимо у Француску и Белгију- истакао је Вуковић.
„Axsyntha“ је белгијско-српска фирма настала 2014. године бави се производњом синтетитчких смола које представљају материјалима будућности.
-Највише се користе рециклажни материјали као што је пет. Ми сматрамо да је пет материјал будућности који мења многа својства конвенционалног материјала, метал и пластику. Мини индустријска производња позната је по изузетној међусобној сарадњи-рекао је дитектор “ „Axsyntha“ Марко Милинковић.
Предузеће „Oblac“ већ девет година послује у Шапцу. Његова основна делатност је куповина и продаја ИБЦ контејнера. Када ИБЦ контејнер за грађане постане отпад ово предузеће га откупљује, превози, складишти и ставља на располагање фирмама које послују на домаћем тржишту и извозницима. Такође фирма на сигуран и брз начин транспортује све врсте терета камионима и комби возилима.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa