Инфо

18. јун 2020.18. јун 2020.
Мачва без српсколигаша
ФУДБАЛ: РЕГИОН ЗАПАДНЕ СРБИЈЕ

Мачва без српсколигаша

Богатинци ипак у Зони. Једно упражњено место у Српској лиги „Запад“. Смањен број учесника трећег ранга. Зонаши на броју 16
Одлука је донета и иако је сезона прекинута практично на половини, чак шест екипа је напустило српсколигашки ранг у групи „Запад“. Упркос специфичним околностима одлучено је да опстане идеја о смањивању бројности у Српској лиги „Запад“, а како је, као специфичан случај, у исту групацију сврстано Смедерево, једини тим који је елиминисан у прва два ранга, судбина више екипа, међу којма и МАЧВЕ из Богатића је запечаћена. Уз Богатинце, у одговарајућу групу зоне ће: Мокра Гора, Шумадија (Аранђеловац), Млади Радник (Пожаревац), РСК Раброво и Пролетер (Михаиловац).
Тужна истина је да су Шабац и околина, уколико не буде накнадних измена, без српсколигаша наредне сезоне. Пре две године је нестало Прово, а сада, после само једне сезоне нема ни Мачве у трећем рангу. Сувише грешака, недовољно добро селектован тим узели су данак „црвено-црнима“, а никада нећемо сазнати да ли је оптимизам пред пролеће био оправдан, тим је измењен током зиме, ангажован и трећи тренер у сезони, почело је победом, а онда је стала, не Мачва, стало је све. На прагу је била Слога из Богосавца, али је у последњем одиграном колу поражена у Лајковцу коме је на тај начин препустила прво место, а испоставиће се и титулу истовремено. Гружа, Слобода Ужице, Железничар Лајковац и Смедерево су нови чланови у лиги, а како је од промоције одустало Поморавље из Влашког Дола, остаје једно упражњено место и прлика да за њега конкуришу многи. Можда буде и два места, уколико се Лозница на тендеру за Прву лигу покаже као најбољи понуђач. Није својствена спорту, али је потпуно тачна терминологија.
У Колубарско-мачванској зони остаје 16 екипа и наредне сезоне. Мачва (Богатић), Младост (Доњи Добрић) и Рубибреза, једини дебитант, попунили су места шампиона, екипе Железничара, шабачког РАДНИЧКОГ и Брезовице.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa