Инфо

25. јун 2020.25. јун 2020.
Традиција се наставља
У СУБОТУ 26. ФЕСТИВАЛ “РУЖЕ ЛИПОЛИСТА”

Традиција се наставља

Постојала је велика жеља да се традиција сачува, тако да ће се главни део манифестације – изложба цвећа, одржати. Ипак, програма који су претходили овоме неколико дана раније, неће бити. Програм у суботу ће трајати од 12.00 до 14.00 часова. Уместо такмичарског дела сви расадници ће добити захвалнице, као знак пажње што су и у овом тешком времену одлучили да остану верни “Ружама Липолиста”
Најмирисније село у Србије ове суботе биће 26. пут престоница краљице цвећа и свих њених љубитеља. Фестивал “Руже Липолиста” због епидемиолошке ситуације биће нешто другачији, али традиција ће се одржати.
Око 1.000 ружа данас (у четвртак) ће бити подељено грађанима у пешачкој зони, а у суботу у Липолисту, у дворишту школе, од 12.00 сати концерт ће одржати “Чивијаши”.
Свечано отварање Фестивала је у суботу у подне. Програм који је увеличавао догађај претходних година сада ће изостати. На бини ће се појавити само добитници признања – Прстен пријатељства и Повељу. Такође, неће бити ни такмичења међу излагачима. Ове године сви су победници.
-Најважнија нам је безбедност грађана и због тога ће овогодишње “Руже Липолиста” бити нешто другачије. Постојала је велика жеља да се традиција сачува, тако да ће се главни део манифестације – изложба цвећа, одржати. Ипак, програма који су претходили овоме неколико дана раније, неће бити. Програм у суботу ће трајати од 12.00 до 14.00 часова. Уместо такмичарског дела сви расадници ће добити захвалнице, као знак пажње што су и у овом тешком времену одлучили да остану верни “Ружама Липолиста”, наводи директор Туристичке организације Града Шапца Срђан Митрашиновић.
Госте ће дочекати 29 штандова са цвећем и 20 штандова у оквиру Базара старих и уметничких заната. Интересантно је да је ове године за излагање био заинтересован већи број расадника. Разлог је највероватније тај што је због коронавируса могућност пласмана била ограничена и расадничари сада желе да искористе прилику да представе и продају још нешто од својих садница.
-Интересовање је велико, како излагача тако и посетилаца. Поштоваћемо све одлуке републичког кризног штаба. Пратићемо све препоруке и остављамо могућност да Фестивал буде отказан у последњем тренутку уколико дође до ескалације броја оболелих. Добро је то што у Липолисту можемо да контролишемо број људи који ће ући на изложбу цвећа, због тога што постоји само један улаз. Тамо постоје одлични услови да се испоштују све мере, наводи Срђан Митрашиновић.
Организатори Фестивала су Туристичка организација Града Шапца, Месна заједница Липолист и ОШ ”Војвода Степа”, а покровитељ Град Шабац.
M.M.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa