Инфо

25. јун 2020.25. јун 2020.
Зеленовић тражи  понављање,  СНС прогласио победу
ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ У ШАПЦУ И ДАЉЕ БЕЗ ЗВАНИЧНИХ РЕЗУЛТАТА

Зеленовић тражи понављање, СНС прогласио победу

Градска изборна комисија без званичних резултата, али и решења по захтеву листе коју је предводио градоначелник Небојша Зеленовић за понављањем избора. СНС прогласила победу у ноћи између недеље и понедељка
До тренутка затварања овог броја Гласа Подриња Градска изборна комисија није саопштила ниједан званичан податак о изборима у Шапцу, нити је донела одлуку по жалби листе „ Шабац је наш - Небојша Зеленовић“ за понављањем комплетних избора у Шапцу.
Изборна ноћ у Шапцу је била више него занимљива. Без иједне званичне информације било из Градске изборне комисије било из изборних штабова.
Тек нешто после три сата изјутра, кандидат СНС за градоначелника Шапца др Александар Пајић прогласио је победу на локалним изборима.
- Са великим задовољством желим да објавим да, после 20 година, у Шапцу се мења власт - рекао је Пајић.
Он је додао да „ова победа није само на локалним изборима већ је и апсолутна победа на републичким“.
- Листа са бројем 1 која носи име Александра Вучића је победничка и у Шапцу - закључио је Пајић и додао да ће СНС имати 38 од 69 одборника у локалном парламенту.
Касније се у току дана појавила фотографија папира из ГИК на којем је одштампан резултат гласања само за листе које су прешле цензус. Према том документу, додуше без печата, СНС је освојила 37 мандата, листа актуелног градоначелника 23, „Нови тим за Шабац 7, и Руска странка и Европска зелена партија по један мандат.
Градоначелник Небојша Зеленовић је на конференцији за штампу изјавио да његова листа захтева понављање избора на свим изборним местима у Шапцу, због уочених суштинских и формалних неправилности због којих су бојкотовани парламентарни избори у Србији.
- Желим да честитам свим грађанима и грађанкама Шапца који су имали грађанску храброст и људску одважност да на јучерашњим изборима слободно гласају... Бројне су неправилности на свим бирачким местима, наш правни тим систематизује те неправилности. Изнећемо све приговоре пред Градском изборном комисијом током дана и поподнева. Тражићемо понављање избора - рекао је Зеленовић.
Он је додао да су неправилности утицале на “суштинску повреду слободе изражавања изборног права, и непоправљиве повреде изборног процеса у смислу формалних прекршаја“, али није желео да прецизира какве су неправилности забележене и у чему су се оне огледале.
Н. К.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa