Инфо

9. јул 2020.9. јул 2020.
ВАТЕРПОЛО: ВК „ШАБАЦ“

МОЗАИК У ЗАВРШНОЈ ФАЗИ

Ускоро нови тренер. Окосница тима остаје на окупу. Конкуренција никада јача на домаћој сцени. Клупске амбиције непромењене и највише
Епидемиолошка ситуација је нестабилна, тешко је сада и прогнозирати када ће стартовати нова сезона и како ће она изгледати, али како ватерполо међу последњима стартује своје шампионате, још има времена да све буде према плану. Ипак, док је пауза у активностима, клубови су у борби за формирање састава спремних да понесу терет фаворита и очекивања навијача у наредној сезони.После седам година поново је ватерполо у фокусу и више клубова ствара квалитетне екипе, не скривајући жеље да буду претенденти за највиши пласман.
ШАБАЦ је шампион, бранилац титуле и не боји се конкуренције, већ жели да поново има састав довољно добар да не страхује од било којег противника. Ускоро би требало да буде именован нови тренер који ће заменити Миодрага Мировића, а паралелно су обављени разговори са већином прошлосезонских играча. Како истиче спортски директор Анто Васовић, костур екипе је сачуван и зато амбиције и јесу највише.
-Амбиције су шампионске, већина ватерполиста који су изнели највећи терет претходне сезоне, нажалост прекинуте, остају у клубу и у наредној. Видимо да Црвена Звезда, Раднички и Нови Београд ангажују добре, искусне играче, у најави је јака конкуренција на домаћој сцени, али опет кажем, конкуренција нас радује и амбиције су шампионске – рекао је Васовић.
Капитен Никола Марковић, голман Радослав Филиповић, потом: Александар Ераковић, Михајло Репановић, Петар Велкић, Душан Васић, Ђорђе Вучинић, Огњен Васовић и Матија Тонковић носиће капицу Шапчана и од јесени. Део ростера биће свакако и јуниори, продукти школе клуба који су претходне сезоне освојили Куп за свој узраст, а очекује их и завршница домаћег првенства и борба за државну титулу.
Ново, важно име је један повратник. После годину дана у Београду, где је наступао за Црвену Звезду, у клуб се вратио Марко Јанковић, најбољи стрелац Шапчана у сезони када је освојена дупла круна. У Шабац је најпре дошао 2018. године из Партизана, наступао је у сезони 2018/19. потом је играо у екипи Игора Милановића, да би се сада поново вратио у клуб са којим је подигао оба домаћа пехара у јуну 2019. године. Доласком Марка Јанковића није завршено са ангажовањем нових играча.
-Разговарамо са Огњеном Стојановићем, репрезентативац који је претходне сезоне наступао за мађарски Мишколц и још неким играчима – додао је Васовић.
У односу на претходну сезону, осим што тренер више није Миодраг Мировић, каријеру ван Шапца настављају Драгољуб Рогач, нови играч румунске Орадее, Марко Радуловић је прешао у крагујевачки Раднички, а његов презимењак, Никола Радуловић који је у Шабац дошао из Партизана почетком ове календарске године, враћа се у Београд, у редове Новог Београда, резервни голман Павле Гавриловић је претендент на место чувара мреже Војводине, док је пут престонице, али на студије отишао и Марко Илић.
Више детаља о домаћем шампионату и новој сезони у региону још нема, како су сезоне прекинуте, упитно је хоће ли бити промена и на који начин ће бити реализоване.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa