Инфо

9. јул 2020.9. јул 2020.
ОБЕЋАВАМО  БОРБУ
ФУДБАЛ: МАЧВА ПОЧЕЛА ПРИПРЕМЕ ЗА НОВУ СЕЗОНУ

ОБЕЋАВАМО БОРБУ

Почетак у специфичним здравственим условима. Циљ опстанак у Супер лиги, али је састав под знаком питања. Финансијска ситуација није добра, а нови играчи само ако доприносе квалитету екипе
Прве тренинге у оквиру припрема одрадила је и шабачка МАЧВА. У посебним и то не по добру специфилним околностима, играчи предвођени тренером Драганом Аничићем започели су припремни процес за нову сезону где их очекује чак 19 ривала и лига са 20 чланова.
Лошу специфичност подразумевају нови проблеми са вирусом услед којих се и тренинзи организују у складу са свим препорукама о безбедности како здравље учесника не би било угрожено. Ово је проблем који тишти све такмаце, а Мачву мучи и проблем финансија из којих исходе многе потешкоће у склапању екипе за велике изазове.
-Финансијска ситуација није сјајна, али као што смо увек, тако и сада покушавамо да гледамо позитивно и покушамо у датим околностима да урадимо колико можемо. Обећавамо да ћемо се борити. Видећемо како ће у наредних месец – два функционисати клуб, ту смо да радимо и надамо се – рекао је играчима председник клуба Ивица Краљ.
Пред последња четири кола претходне сезоне тренер Аничић је апострофирао да је за успех у анредној сезони од пресудне важности припремни период и прелазни рок. Наравно здравсттвено финансијска ситуација условљава све планове.
-Нећемо путовати на Златибор на припреме како смо првобитно планирали, остајемо у Шапцу и радићемо на нашем терену и терену „Борца“. До сада су тим напустили Јевтић и Живковић, биће сигурно још одлазака, а што се долазака тиче, имам спреман списак играча који би значили. Заједнички став управе и стручног штаба је да не ангажујемо фудбалере да би рекли како смо некога довела, већ да аквизиције буду само играчи који брзо могу значајно унапредити Мачву. Уколико не буде средстава за такве играче, ослањамо се на староседеоце и децу Мачве – нагласио је Аничић.
Узданице клуба и у наредној сезони су Мачвина деца, капитен Филип Пејовић и колега из одбране, његов заменик за траку на руци Игор Ристивојевић.
-Мислим да нас очекује један период који је најблаже речено чудан, с обзиром на епидемиолошку ситуацију, па ћемо видети како ће све да изгледа и шта нам доносе дани пред нама. Ми ћемо и овај припремни период одрадити максимално и испунити све што од нас захтева стучни штаб, како би добро отпочели старт првенства – каже Пејовић.
Упркос свему, као и Филип, оптимиста је и Ристивојевић.
-Радили смо и током паузе, свесни да је старт првенства јако близу и верујем да ћемо успети да за ове три-четири недеље, уколико првенство почне 01. Или 07. августа на терен изаћи здрави и спремни за нове такмичарске изазове – додаје искусни дефанзивац Мачве.
Првенство почиње 1. августа, а у склопу припрема Мачва ће одиграти неколико припремних утакмица у Шапцу и околини.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa