Инфо

16. јул 2020.16. јул 2020.
Агенције више не продају аранжмане у Грчкој
ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА ЗАВРШЕНА ПРЕ НЕГО ШТО ЈЕ И ПОЧЕЛА

Агенције више не продају аранжмане у Грчкој

Туристичка сезона ван граница Србије, по свој прилици, завршена је пре него што је и почела.
Последње информације које нам стижу са туристичке берзе говоре да ћемо за летовање морати да сачекамо најмање до следећег лета.
Јасмина Поповић из туристичке агенције Феникс Флај Травел каже за „Глас Подриња“ да ситуација тешко да може да буде гора.
- Готово све велике туристичке агенције отказују аранжмане и престале су са продајом летовања у Грчкој. До тога је довела неизвесна ситуација у вези са могућношћу уласка српских држављана у Грчку – каже Поповић.
Она додаје да три агернције продају аранжмане за Турску када је реч о авионском превозу, и да је у Турску могуће ући аутобусом и приватним превозом.
- Постоје неке најаве да би могло да дође до продаје аранжмана за Египат, као и да би у Тунис могло да се уђе уз негативан тест на коронавирус. То су, за сада претпоставке – напомиње она.
Шпанија је дозволила улазак у земљу, али туристичке агенције нису изашле са понудама за летовање. У Италију је могуће ући, али је за грађане Србије обавезан двонедељни карантин што летовање чини немогућим. Слично је и када је Хрватска у питању.
Катарина Ковачевић се, ипак, одлучила да на море у Грчку крене у сопственом аранжману.
- Ми смо још у јануару уплатили летовање, и одлучили смо, по смиривању ситуације са коронавирусом да одемо у Грчку на море. Апартман у Неи Порију је нормално радио, и ми смо се у заказаном термину појавили на жељеној дестинацији. Десет дана смо провели на летовању, без иједног проблема. Нема гужве и то је додатни квалитет летовања које смо провели. Радње и ресторани су нормално радили. Плаже су чисте и уређене. Најтеже нам је пао крај летовања – прича Катарина.
Она каже да ће, ако буде било могуће, поново отићи у Грчку на море у августу у сопственој режији.
За разлику од ње, већина наших суграђана одустала је од летовања.
- Ове године нећу ићи нигде на летовање. Разлог је затварање граница. Раније сам ишао на Сицилију, Сардинију, Крф и наравно Будву. Ако будем ишао биће то Србија, бар за сада, док се не смири ситуација са короном. Овде се осећам безбедније и сигурније. У плану имам путовање у Бању Врујци - каже Стефан Ђурић.
Снежана Даниловић, такође размишља о летовању у Србији.
-Сваке године сам летовала у Црној Гори. Нажалост ове године ми је пропало летовање. Свој годишњи одмор провешћу код куће. Разговарала сам са познаницима, многи су одлучили да свој одмор искористе у Бањи Ковиљачи, у Врњачкој Бањи или одмаралишту на Сребрном језеру. Грађани претежно одустају од путовања изван наше земље. Нико не жели да оде у другу земљу и да се тамо зарази короном- рекла је Снежана Даниловић.

Ове године без луксуза
Грађани Србије овога пута неће моћи себе да обрадују ни луксузним одморима. Кад је реч о далеким дестинацијама типа Малдиви, Бали, Сејшели, путовање је немогуће из Србије због непостојања авионских конекција. Ове дестинације ће остати недоступне барем до краја године.


М. Г. – Н. К

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa