Инфо

16. јул 2020.16. јул 2020.
Високе амбиције упркос свему
РУКОМЕТ: РК МЕТАЛОПЛАСТИКА

Високе амбиције упркос свему

Познати датуми почетка лига. Припреме од 27. јула. У септембру и последњи учесник. Завршни турнир Купа увод у нову сезону
Рукометаши МЕТАЛОПЛАСТИКЕ ће се окупити 27. јула на почетку припрема за наредну сезону. Наравно, у нестабилној здравственој ситуацији, не може се говорити о било чему другом осим о плану, али у редовима „плавих“ верују да ће ипак све бити боље по питању Корона вируса и да ће припреме моћи несметано да се спроведу и сезона да почне према плану.
После коначне одлуке по питању изгледа Супер А лиге и дефинитивне поделе у две групе по осам екипа, утврђени су и датуми почетка такмичења. Супер А лига за рукометаше стартује 19. септембра, а увод у сезону биће завршни турнир Купа Србије 12 и 13. септембра у Зрењанину. У полуфиналу Металопластика игра против Војводине. Претходна сезона је прекинута, донета је одлука о изгледу нове, проширене, те иако не мисле да је добра за домаћи рукомет оваква лига, „пластичари“ се прилагођавају и размишљају о наредној сезони. Почетком септембра ће бити одиграни и бараж мечевби за попуну Супер А лиге, када ће Металопластика добити и последњег ривала у својој Б групи где су већ: Железничар, Нови Пазар, Рудар, Шамот, Обилић и Црвена Звезда.
-Статут Рукометном савезу даје коначну реч и они су донели одлуку на своју руку, тако је како је, наше је да се прилагодино тим околностима и будемо на нивоу својих високих амбиција. Три месеца је трајала прича по питању такмичења, нисмо били за овакав систем, али шта је ту је – рекао је директор клуба Славиша Стојиновић.
Супер лига за рукометашице, где наступа и шабачки МЕДИЦИНАР почиње седам дана касније, 26. септембра, а исти викенд ће почети и Супер Б лига, где наш крај репрезентује МАЧВА БОГАТИЋ, односно Прве лиге „Центар“ за жене и мушкарце где су у претходне две сезоне наступали други тимови Медицинара и Металопластике.

Србија без мондијала
Мушка рукометна репрезентација Србије неће наступати на Светском првенству у Египту у јануару наредне године. У априлу је одлучено да неће бити квалификационих двомеча, где је требало одмерити снаге са Словенијом. Словенци су одлуком ИХФ, због бољег рејтинга добили место на Првенству, а иако је РСС аплицирао за две специјалне позивнице, оне су додељене Русији и Пољској.
Коначан списак учесника је: Египат, Данска, Ангола, Алжир, Тунис, Мароко, Зеленортска острва, ДР Конго, Катар, Јапан, Бахреин, Јужна Кореја, Аргентина, Бразил, Уругвај, Хрватска, Шпанија, Норвешка, Аустрија, Белорусија, Чешка, Француска, Немачка, Мађарска, Исланд, Португал, Словенија, Шведска, Пољска, Русија.
Женска репрезентација ће учествовати на Европском првенству у децембру и играти у групи са: Хрватском, Мађарском и Холандијом.

Д. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa