Инфо

8. октобар 2020.8. окт 2020.
фото:  pixabay

фото: pixabay

КОШАРКА: ПРВА ЖЕНСКА ЛИГА

Уметност баскета у Шапцу

Наставак серије тешких утакмица. Гостује познаник из Друге лиге, један од фаворита и у Првој. Очекиван пораз од Партизана
Жреб није „љубио“ шабачку ДУГУ на старту дебитантске сезоне, а свака победа је велики успех на почетку. Онај тријумф над Краљевом већ је означио да су очекивања с почетка надмашена, али изазов јаких ривала увек може бити додатни мотив и снага више у борби младе екипе.

Стари познаник из нижег ранга, АРТ БАСКЕТ гост је Шапца и сале „Протић“ за викенд. Реч је о тиму иза којег стоји највећи менаџер Европе Мишко Ражнатовић и попут Мега баскета у мушкој конкуренцији, реч је о дугорочном пројекту где се развијају млади, а истовремено и искусни налазе место за нови искорак у каријери. За највиши ранг Београђанке су ангажовале две искусне и сјајне кошаркашице, капитена Снежану Чолић, најбољу играчицу Радничког из Крагујевца претходне сезоне која је и капитен екипе и Катарину Зец, девојку са искуством колеџ кошарке у САД и једне од водећих играчица лиге. У максималном учинку Арта, исказала је сав значај, уз просеко изнад 25 поена по мечу. Прволигашко искуство има још неколико првотимки, попут Жаклине Јовановић, док су млађе незаменљиве у репрезентативним категоријама. Најбоља кошаркашице Друге лиге Вишња Стефановић остала је у тиму. Ривали нису били Београђанкама ни приближно снажни као шабачком клубу, али су оне то показале кроз три убедљиве победе.

Дуга није успела да се супростави снажном Партизану. Славио ипак је некадашњи шампион 73:65, у дуелу који је решен у последњих неколико минута (Марфи 18, О. Степановић 16, Јозић 8 поена). Нису домаће фаворти ни против Арта, иако играју на свом терену. Остаје да се супротствае искуством Ренате и Олге Степановић, односно Јозић и Лејни Марфи и полетом младости.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa