8. oktobar 2020.8. okt 2020.
foto:  pixabay

foto: pixabay

KOŠARKA: PRVA ŽENSKA LIGA

Umetnost basketa u Šapcu

Nastavak serije teških utakmica. Gostuje poznanik iz Druge lige, jedan od favorita i u Prvoj. Očekivan poraz od Partizana
Žreb nije „ljubio“ šabačku DUGU na startu debitantske sezone, a svaka pobeda je veliki uspeh na početku. Onaj trijumf nad Kraljevom već je označio da su očekivanja s početka nadmašena, ali izazov jakih rivala uvek može biti dodatni motiv i snaga više u borbi mlade ekipe.

Stari poznanik iz nižeg ranga, ART BASKET gost je Šapca i sale „Protić“ za vikend. Reč je o timu iza kojeg stoji najveći menadžer Evrope Miško Ražnatović i poput Mega basketa u muškoj konkurenciji, reč je o dugoročnom projektu gde se razvijaju mladi, a istovremeno i iskusni nalaze mesto za novi iskorak u karijeri. Za najviši rang Beograđanke su angažovale dve iskusne i sjajne košarkašice, kapitena Snežanu Čolić, najbolju igračicu Radničkog iz Kragujevca prethodne sezone koja je i kapiten ekipe i Katarinu Zec, devojku sa iskustvom koledž košarke u SAD i jedne od vodećih igračica lige. U maksimalnom učinku Arta, iskazala je sav značaj, uz proseko iznad 25 poena po meču. Prvoligaško iskustvo ima još nekoliko prvotimki, poput Žakline Jovanović, dok su mlađe nezamenljive u reprezentativnim kategorijama. Najbolja košarkašice Druge lige Višnja Stefanović ostala je u timu. Rivali nisu bili Beograđankama ni približno snažni kao šabačkom klubu, ali su one to pokazale kroz tri ubedljive pobede.

Duga nije uspela da se suprostavi snažnom Partizanu. Slavio ipak je nekadašnji šampion 73:65, u duelu koji je rešen u poslednjih nekoliko minuta (Marfi 18, O. Stepanović 16, Jozić 8 poena). Nisu domaće favorti ni protiv Arta, iako igraju na svom terenu. Ostaje da se suprotstvae iskustvom Renate i Olge Stepanović, odnosno Jozić i Lejni Marfi i poletom mladosti.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa