Инфо

18. фебруар 2021.18. феб 2021.
Све стаје у три кола
КОШАРКА: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Све стаје у три кола

Кошаркашице “Дуге” оствариле су важну победу у 19. колу Прве лиге Србије. Изненадиле су Шапчанке у Врбасу истоименог домаћина 65:59. Највећи значај за тријумф имало је прво полувреме, односно прва два периода у коме су овдашње кошаркашице створиле двоцифрену предност. Овај пут се није поенима издвојила једна кошаркашица. Рената Степановић је постигла 17 поена, по 13 Матић и Олга Степановић, док је 11 постигла Поповић. Матић је имала највећи индекс корисности.
И највећи ривали у борби за опстанак, ЖКА и крагујевачки „Раднички“ такође су остварили победе и ова три тима имају идентичан учинак 5:14. Један ће свакако у нижи ранг, два ће и наредне сезоне играти у елити, а распоред ће дати последња три кола у коме ће ови тимови играти међусобне мечеве, игра судбине, али и најправеднији начин да се утврди ко је за нијансу слабији од остала два.
Шапчанке су на мегдану ривалкама у последња два кола, гостују у Новом Саду, дочекују Раднички, међутим важан испит пред њима је у наредном колу када им гостује и тим који математички нема изгледа за спас, суботички „Спартак“. Најслабија екипа у лиги која је до сада једино Дугу савладала, стиже без императива, али Дуга има жељу за осветом и пре свега императив тријумфа. Игра из мечева против Ниша и Врбаса вероватно гарантује шесту победу, али је треба поновити, свакако радује да све више кошаркашица има висок индекс корисности. ЖКА и Раднички су ривали у Крагујевцу у истом колу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa