Инфо

24. децембар 2020.24. дец 2020.
Добили су спејс шатл  којим треба да управљају
КОНФЕРЕНЦИЈА ЛИСТЕ “ШАБАЦ ЈЕ НАШ – НЕБОЈША ЗЕЛЕНОВИЋ”

Добили су спејс шатл којим треба да управљају

Представници листе “Шабац је наш - Небојша Зеленовић” одржали су конференцију за медије на којој су говорили о седници Скупштине Града Шапца на којој је усвојен буџет за 2021. годину. Том приликом још једном су поновили да не признају резултате избора, да Скупштину сматрају нелегитимном, али и позвали одборницу Александру Павловић да врати мандат.

Носилац листе Небојша Зеленови је изјавио да су на седници изнете различите неистине.
-Напредњаци су у Шапцу затекли 205 милиона на рачуну, 30 одсто буџета у инвестицијама и само 17 одсто у платама. Оставили смо град који се најбрже развија, са највећом индустријском зоном у Србији. Захваљујући политици коју смо ми овде спроводили годинама према Локалном акционом плану запошљавања, који је данас предложен на Скупштини, пише да у Шапцу има 42.310 запослених. Током последњих годину дана се запослило скоро 2.000 људи у фирмама које су овде дошле и уложиле новац у развој свог бизниса. Током последњих 5,5 година у Шапцу се запослило 13.000 људи. То је наша заоставштина, рекао је Зеленовић.

Некадашњи градоначелник Шапца је рекао је тренутна власт у Граду у руке “преотела спејс шатл и сада треба њиме да управљају”.

Говорио је и о 300 милиона које је Влада Републике Србије пребацила на рачун Града Шапца и назвао их наградом за посао које је СНС урадила.

-У буџету, тамо где пише “саобраћајна инфраструктура” од 300 милиона, 250 су трансфери од других нивоа власти. Претпостављам да је то тај новац и испоставиће се да ће то да оде на путеве који су радила државна предузећа на локалној територији, што је незаконито. Док су машине радиле говорили су да СНС ради пут, а сада ће га Шапчани и платити, рекао је Зеленовић.

Одборница Светлана Цвијановић је говорила о лошем стању у пољопривреди, којом се бави. Навела је да је цена свиња сада најнижа у протеклих 10 година, а да су трошкови производње за то време знатно порасли. Истакла је да је буџет усвојен за пољопривреду нешто већи него претходне године, али да је опредељен за пољопривреду и рурални развој.

-У рурални развој спада и култура и инфраструктура, а не само примарна пољопривредна производња. Доста више средстава је опредељено за предшколско образовање и васпитање. Ове године је 83,5 милиона већ, пара грађана Шапца. Ниједан динар за водовод и канализацију на селу. Да ли то значи да су грађани Шапца толико платили прелазак Немање Пајића у власт са СНС, рекла је Светлана Цвијановић.

Душан Туфегџић, одборник и оснивач Покрета “Буђење” рекао је да се одборници опозиције носе са дилемом како да учествују на Скупштини која је нелегална и нелегитимна, а како са друге стране да не представљају људе који су их изабрали да их представљају.

-Обратио бих се лично Александри Павловић. Немам ништа против што је она прешла у табор Напредњака, али је проблем који је пренела. Људи су гласали против СНС и за нашу листу, рекао је Туфегџић.
Рекао је да као председник Месне заједнице Штитар хоће ове године референдум и да се због тога и кандидовао на ту функцију. Ако не буде средстава за месне заједнице своје мештане ће позвати на грађанску непослушност и да не плаћају порез на имовину.

Милутин Станковић, одборник “Прилике” рекао је да су листе које чине локалну власт у току изборне кампање показале велико непоштовање према свим учесницима избора, тако што су направили договор пре краја избора ко ће чинити локалну власт. Такође је рекао и да одборници нису добили пословник о раду Скупштине.

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa