Инфо

24. децембар 2020.24. дец 2020.
Нова опрема за учиониоце
Основна школа „Лаза К. Лазаревић“

Нова опрема за учиониоце

Вредна опрема омогућиће потпуну дигитализацију 26 учионица у шабачкој Основној школи “Лаза К.Лазаревић”. Пројекат, вредан два милиона динара, подржан је на референдуму непосредним изјашњавањем грађана Месне заједнице Јевремова
Основној школи „Лаза К. Лазаревић“ градоначелник Шапца др Александар Пајић и члан Савета месне заједнице „Јевремова“ Младен Чолић уручили су опрему за учионице у вредности два милиона динара које је поменута МЗ определила на претходном непосредном изјашњавању.

-Месна заједница Јевремова добро располаже средствима од повраћаја на имовину грађана. Може се видети да су њихов приоритет млади који живе у тој заједници и потребе ОШ „Лаза К. Лазаревић“. Директор, руководство и комплетан наставни кадар добро креирају рад ове образовне установе, те сматрам да су ова средства неопходна за дигитализацију читаве школе, и да је МЗ препознала неопходност донације за децу. Не само за децу из ове МЗ, већ и читавог града. Ми ћемо у наредној календарској години 2021. На другачији начин ћемо креирати средства од повраћаја пореза на имовину грађана. Даћемо приоритет легално изабраним Саветима МЗ. Они ће креирати потребе свог места, своје МЗ, а Град ће бити ту да координира. У сусрет ћемо изаћи њиховим потребама, односно потребама грађана на територији града Шапца и помоћи саветима - истакао је градоначелник др Александар Пајић.

Директор Основне школе „Лаза К. Лазаревић“ Милан Благојевић захвалио се на донацији истакавши да ће она значајно допринети квалитету наставе у овој осмолетки коју тренутно похађа 1300 ученика.

-У име управе школе, запослених, а најпре ученика желим да изразим велику захвалност МЗ Јевремеова, Граду Шапцу за ову вредну донацију која ће значити за бољи, квалитетнији рад у школи, како ученика, тако и наставника. Захвалио бих се и свим мештанима МЗ Јевремова, јер су препознали колико је улагање у образовање важно. Надамо се да ће то бити и у наредном периоду. Са овом донацијом у наредом периоду имаћемо дигитализоване учионице, њих 26 биће опремљено и са доступним брзим интернет протоком - закључио је Благојевић.



Пројекат опремања учионица у Лазиној школи подржан је од стране мештана Месне заједнице Јевремова на протеклом непосредном изјашњавању, те су опредељена средства искоришћена за набавку опреме (пројектора, лаптопова, телевизора, школских клупа, наставничких катедри).

-Савет МЗ Јевремова је препознао потребе грађана када смо планирали пројекте за непосредно изјашњавање, те смо један период посветили разговорима са њима. Ово је заиста било неопходно за потребе деце која похађају Лазину школу. Ми ћемо и даље наставити да ослушкујемо потребе наших суграђана и томе ћемо се посветити. Захвалио бих се градоначелнику који увек има времена да чује текуће проблеме у нашој МЗ и да нам изађе у сусрет -рекао је члан Савета месне заједнице Јевремова Младен Чолић.
М. Ж.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa