Инфо

24. децембар 2020.24. дец 2020.
Шабац поново на клацкалици
ПОСЛЕДЊИ ИЗВЕШТАЈ О ЕПИДЕМИОЛОШКОЈ СИТУАЦИЈИ

Шабац поново на клацкалици

Од уторка број новозаражених поново је у Шапцу достигао цифру од 100, док је у среду је био 107. Протекла 24 сата пре закључења овог броја (у среду ујутру) у Општој болници Шабац преминуло је 7 ковид позитивних пацијената. На болничком лечењу се налазило укупно 180 пацијената са Ковидом
Почетак ове седмице био је повољан када је епидемиолошка ситуација у Шапцу и Мачванском округу у питању. Број заражених био је у приметном паду, што је указивало на поштовање мера. Међутим, већ од уторка број новозаражених поново је у Шапцу достигао цифру од 100, док је у среду је био 107, од укупно 218 у целом Округу.

Протекла 24 сата пре закључења овог броја (у среду ујутру) у Општој болници Шабац преминуло је 7 ковид позитивних пацијената. На болничком лечењу се налазило укупно 180 пацијената са Ковидом. Тешку клиничку слику имало је 12 болесника, који су били у респираторној јединици, од чега је њих 5 интубирано.

Позитивно је да је број пријема и отпуста у шабачкој Болници последњих неколико дана изједначен, чак је број отпуста
нешто већи од броја пријема. Такође, добро је и то да нема хоспитализоване деце у “црвеној зони”.



-Уназад пар дана број хоспитализованих је испод 200. Број пријема и отпуста је уравнотежен. Инфективно, грудно и интерно, три ковид зоне, су на капацитетима од 80 одсто. Имамо довољно респиратора. Наши анестезиолози, и сестре у респираторној јединици обављају највећи посао и на њима је највећи притисак. Имају испомоћ и других лекара, али највећа битка је у респираторној јединици. Чини се да смо заравнили кривуљу, али видећемо како смо се понашали за Светог Николу и како ћемо прославити предстојеће празнике. Уколико се овај тренд настави, ја сам оптимиста да ћемо овај талас изгурати успешно, рекао је директор Опште болнице др Слободан Поповић и још једном апеловао на грађане да чувају своје и здравље својих најближих тако што ће за празнике остати код куће, рекао је директор Опште болнице “Др Лаза К. Лазаревић” др Слободан Поповић.

Према подацима које је у понедељак на састанку Штаба за ванредне ситуације изнео др Бранко Вујковић, директор Завода за јавно здравље Шабац, као недељни извештај, у Шапцу је било 646 нових ковид позитивних случајева, што је значајан пад у односу на 830 недељу дана раније. Слично је и на Округу. Сада је било нешто више од 1.400 новопозитивних на Округу, док је претходне седмице тај број износио скоро 2.000.

Позитивно је да је број пријема и отпуста у шабачкој Болници последњих неколико дана изједначен, чак је број отпуста нешто већи од броја пријема


-Грађани су више поштовали мере. Видећемо у данима пред нама како смо се понашали за Светог Николу. Сви смо апеловали да се поштују мере и предлози Кризног штаба да се овај празник не слави традиционално, да пола Србије слави, а пола иде у госте, него да се обележи у најужем породичном кругу. Очекује нас и дочек Нове године. Поново апелујемо на суграђане, без обзира какве мере буду биле на снази тог момента, да је прославе у кругу својих најближих, рекао је др Вујковић.
M.M.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa