Инфо

24. децембар 2020.24. дец 2020.
Нови столови за нове успехе
Донација „Моцарта“ шабачки стонотенисерима

Нови столови за нове успехе

Мачва и Партизан изабрани на конкурсу компаније „Моцарт“. Најмодернији столови заменили оне старе четврт века. Залог за развој стоног тениса у Шапцу. Пуно срце и параолимпијцу Митру Паликући
Шабачким стонотенисерима, рекреативцима и активним играчима, у Соколском дому, на располагању су два најмодернија стола за стони тенис, донација “Моцарт” кладионица. Стонотениски инвалидски клуб “Мачва” и Стонотениски клуб “Партизан” изабрани су на конкурсу поменуте компаније за донације спортске опреме.

-Добили смо изузетно вредне и модерне столове које ће сигурно побољшати рад на тренинзима наша два клуба “Мачве” и “Партизана”, а уз квалитетнији рад на тренингу, долазе још бољи резултати. Наш клуб има 11 чланова, редовних такмичара је тренутно три који се такмиче у Лиги. Када смо сазнали да кладионице “Моцарт” донирају опрему, одмах смо аплицирали, изабрали су наше клубове и велико им хвала на томе - рекао је Роберт Авдић, секретар Спортског савеза особа са инвалидитетом и председник Стонотениског клуба за особе са инвалидитетом “Мачва”.

У рукама Митра Паликуће, нашег најбољег стонотенисера, освајача бронзе на Параолимпијским играма у Рију 2016. године, учесника и наредних Игара био је дрес СТИК „Мачва“. Нажалост, не враћа се у шабачки клуб, брани боје највећег српског клуба „Спина“ из Новог Сада, али као Шапчанин који је један од оснивача „Мачве“ никада суштински није одлазио, срце је увек било ту, те је и задовољство бољих услова за рад утолико веће.

-Када сам почињао пре 14 година, тренирао сам на “Спортовом” столу који је био стар 20 или 25 година. Сваки почетак је тежак, верујем да смо својим успесима допринели да добијемо изузетно вредну донацију. Велика захвалност Компанији на донацији два стола, верујем да је то залог за напредак нашег спорта, како код активних такмичара, тако и код рекреативаца. Надам се да ће из Соколског дома у наредном периоду изаћи неки стонотениски шампион. Квалитет подлоге је изузетно важан, што се осети када са рекреативног пређете на такмичарски ниво – нагласио је Митар Паликућа, уз олимпијско знамење, тренутно и вицешампион Европе.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa