Инфо

24. децембар 2020.24. дец 2020.
Лична одговорност чува здравље
НАЧЕЛНИК МАЧВАНСКОГ УПРАВНОГ ОКРУГА

Лична одговорност чува здравље

На основу епидемиолошке ситуације у протеклој недељи,која је и даље нестабилна како на подручју Републике Србије тако и у Мачванском управном округу, начелник Владан Красавац издао је следеће:
САОПШТЕЊЕ

Поштовани грађани,

На подручју Мачванског управног округа епидемиолошка ситуација у протеклих седам дана и даље је веома је нестабилна, уз повећање броја инфицираних и хоспитализованих лица посебно у општинама Љубовија, Крупањ и Коцељева. Ковид болнице у Шапцу, Лозници и Специјална болница Бања Ковиљача, свакодневно примају нове пацијенте. Попуњеност у Ковид зони Опште болнице Шабац је око 80%,са 183 пацијента, док је у Специјалној болници у Бањи Ковиљачи попуњеност око 65%, са 78 пацијената.

Забрињава појава Корона вируса у приватном Дому за стара лица у Тршићу, где је инфицирано 14 особа, од којих је 10 штићеника Дома и 4 запослена. Инфициране особе су смештене у одвојеном делу ове установе, па је ситуација стабилизована. У другим установама за стара лица и установама социјалног старања нема заражених.

у потпуности поштујmo наложене мере државних органа и органа локалних самоуправа,а све у у циљу заштите живота и здравља свих нас


Мачвански управни округ по налогу Кризног штаба и Радне групе, у циљу сузбијања ширења вируса Ковид 19, на дневном и недељном нивоу доставља извештаје о броју контрола и предузетим мерама у надзору које спроводе републичке и локалне инспекције, по упутствима Координационе комисије за сузбијање ширења вируса Ковид-19.
У претходној недељи, на подручју Мачванског управног округа, извршено је укупно 2777 контрола локалних и републичких инспекцијских служби. У граду Шапцу извршено је 1532 контроле, Лозници 430, Владимирцима 234, Крупњу 269, Малом Зворнику 93, Коцељеви 3, Богатићу 129, док су републичке инспекције извршиле 45 контрола. Координисани надзор у примени мера за спречавање ширења епидемије наставиће се и у наредним данима.

По основу изречених прекршајних налога, у складу са Законом о заштити становништва од заразних болести, у периоду од 11. децембра, закључно са 19.децембром, на подручју Мачванског управног округа изречено је укупно 660.000 динара. У граду Шапцу је изречено 310.000 динара приликом контроле угоститељских објеката и по основу окупљања људи, док је у општини Богатић изречено 350.000 динара по основу окупљања људи на спортском догађају.

Користим прилику да апелујем на привредне субјекте и грађане Мачванског управног округа да у потпуности поштују наложене мере државних органа и органа локалних самоуправа, а све у у циљу заштите живота и здравља свих нас.
Будимо одговорни.
Кабинет начелника Владана Красавца

Најновији број

24. новембар 2022.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa