Инфо

31. децембар 2020.31. дец 2020.
Најсавременије санитетско  возило стигло у Шабац
ДОНАЦИЈА МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА ОПШТОЈ БОЛНИЦИ

Најсавременије санитетско возило стигло у Шабац

Министарство здравља се у протеклом периоду изузетно заложило за опремање и улагање у цео здравствени систем. Од 2014. године до данас је купљено више од 200 возила. Ова возила су праве мини болнице. Када знамо да је фактор времена јако битан код хитних стања, било да су везана за болест или саобраћајну незгоду. Ова опрема спашава живот и омогућава да се у времену допремања до болнице, током транспорта, пацијенту пружи прва и најважнија помоћ, рекао је Стефоски
Шабац је од прошле седмице опремљнији санитетским возилом са комплетном опремом за реанимацију. Прво овакво возило, које заправо представља мини болницу, донација је Министарства здравља Општој болници “Др Лаза К. Лазаревић”. Вредност донације је око 5 милиона динара.

Возило је шабачкој установи данас уручио државни секретар доц. др Александар Стефоски, који је истакао да Министарство здравља максимално улаже у здравствену заштиту и подизање нивоа и квалитета здравствених услуга, а један од показатеља тога је и ова донација Шапцу.

-Министарство здравља се у протеклом периоду изузетно заложило за опремање и улагање у цео здравствени систем. Од 2014. године до данас је купљено више од 200 возила. Ова возила су праве мини болнице. Када знамо да је фактор времена јако битан код хитних стања, било да су везана за болест или саобраћајну незгоду. Ова опрема спашава живот и омогућава да се у времену допремања до болнице, током транспорта, пацијенту пружи прва и најважнија помоћ, рекао је Стефоски.

Директор Опште болнице др Слободан Поповић изразио је велику захвалност Министарству здравља, министру др Златибору Лончару и његовом, тиму, као и градоначелнику Шапца Александру Пајићу. Навео је да се возни парк Опште болнице шири, што доприноси квалитету здравствене услуге коју пружају грађанима.



-Возило које смо добили је најсавременије и садржи комплетну опрему за реанимацију - реаниматор, дефибрилатор, ЕКГ, кисеоник. Ово је једна у низу помоћи коју смо добили од Министарства здравља и Републике. Очекујемо да ћемо и даље имати овако добру сарадњу, о чему смо данас и разговарали. Град је уз нас све време, као и градоначелник, рекао је др Поповић.

Примопредају возила присуствовао је и градоначелник Шапца Александар Пајић, који је још једном истакао важност сарадње локалне самоуправе и Републике.

-Велика је разлика када сте партнер својој држави. Захваљујем се Министарству здравља на великој помоћи Граду Шапцу и нашим здравственим установама. Данас смо договорили и наставак сарадње која ће бити у корист грађана Шапца. Ова мини болница је последња реч техника и овакво возило је било неопходно Општој болници. Захвалност и свим здравственим радницима и немедицинском особљу у Општој болници, Заводу за јавно здравље и Дому здравља који чине надљудске напоре да се изборимо са епидемиолошком ситуацију и да све препреке решавамо у току 24 сата. Наставак сарадње са Министарством здравља сигурно ће допринети још квалитетнијој здравственој заштити у Граду Шапцу, рекао је Пајић.

Др Стефоски је овом приликом изјавио и да је јако задовољан условима, мерама и начином на који се лече пацијенти у Општој болнци, која је у ковид режиму. Навео је и да су договрили и даљу сарадњу.
-Догововили смо даљу сарадњу и са градоначелником. Сарадња Министарства са локалном самоуправом је од изузетног значаја за функционисање система, јер је здравство један од најбитнијих фактора. Министарство здравља и даље максимално улаже у здравствену заштиту и подизање нивоа и квалитета здравствених услуга, рекао је др Стефоски у Шапцу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa