Инфо

31. децембар 2020.31. дец 2020.
Енергија која води  новим хуманим делима
ЈКП “СТАРИ ГРАД” У ХУМАНИТАРНОЈ АКЦИЈИ ПРИКУПЉАЊА ЧЕПОВА

Енергија која води новим хуманим делима

Акција прикупљања пластичних чепова у хуманитарне сврхе у Шапцу има одличан одзив. Недавно су од прикупљених чепова купљена инвалидска колица за девојчицу Тину Станојловић, а данас је ЈКП “Стари Град” донирало удружењу “Да будемо сви једнаки” близу тону чепова. На овај начин сакупљена је трећина количине потребне за набавке врло квалитетних колица.

-Желимо да јавност што више сазна о деци са сметњама у развоју и особама са инвалидитетом. То је једини начин да ми сви схватимо колико има таквих особа и колико има породица које због тога свакодневно имају проблеме у свом функционисању. Прикупљањем чепова помажемо да се набаве неопходна помагала за њих. Изузетно сам поносан на успешно спроведену акцију “Чеп за Тинина колица” која је показала велику жељу наших суграђана и грађана целе Србије да дају свој допринос. Та енергија је и даље присутна и зато смо наставили са овим активностима, како бисмо и другој деци олакшали свакодневне активности, рекао је др Дејан Павловић у име удружења “Да будемо сви једнаки” и захвалио руководству и радницима ЈКП “Стари град” који су показали жељу и уложили труд током учешћа у овој акцији.

Др Павловић је изнео забрињавајући податак да научне студије показују да 70 одсто деце са сметњама у развоју нису била предодређена да се тако роде, него се то догодило због загађења животне средине у којој су боравиле мајке те деце.

Директор ЈКП “Стари град” Никола Беговић захвалио је свим запосленим који су подржали ову хуману акцију.

-Захвалио бих се и Градској управи која је подржала ову нашу активност. Прошли пут смо имали донацију за Тину, када смо такође сакупљали чепове. Сада ћемо видети коме је следећем потребна помоћ, рекао је Никола Беговић и додао да њихове акције подржава и градоначелник Шапца Александар Пајић.
Удружење “Да будемо сви једнаки” тренутно спроводи акцију “Сачувајмо Николин корак”.



ЈКП “Стари град” и др Дејан Павловић договорили су се да ће ово предузеће бити незаобилазни део и других хуманитарних активности. Такође су причали и о решавању проблема дивљих депонија, са којима се др Павловић, као представник Европске партије зелених бори већ дуже време.

-Наша дугогодишња иницијатива је да се крене са чишћењем дивљих депонија и ми смо и раније предлагали да се изабере неколико депонија које ће се очистити и дати им се нова намена, тако што ће се оне уредити и онда ће им се смањити привлачност за поновно бацање смећа. Изабрали смо две депоније, у договору са директором ЈКП “Стари град”. Једна је на путу за Малу Врањску, а друга у граду, у Камичкој башти и на њима ће после чишћења бити постављен видео надзор. На тај начин будући починиоци тих дела моћи ће да буду адекватно кажњени и да свима буде послата порука да смеће не треба бацати тамо где за то није предвиђено место, рекао је др Павловић.

Никола Беговић је истакао да су дивље депоније један од кључних проблема, како на територији града, тако и на подручју приградских насеља и у селима.

-Замолили бисмо наше суграђане да воде рачуна и помогну у спречавању стварања дивљих депонија, али и да пријаве све оне који то чине. Ми смо већ предузели неке кораке и надам се да ће то показати резултат у наредном периоду, рекао је Беговић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa